NaslovnicaVijestiSolskjaer nakon debakla: Najgori dan u karijeri, ali...

Solskjaer nakon debakla: Najgori dan u karijeri, ali…

Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nije krio razočarenje nakon potpunog debakla protiv Tottenhama na Old Traffordu (1:6), istakavši kako mu je ovo najgori dan kako u igračkoj, tako i u trenerskoj karijeri.

‘Crveni Vragovi’ poraženi su sa nevjerovatnih 6:1 na svom terenu. Iako su poveli već u drugom minutu, zahvaljujući golu Bruna Fernandesa sa penala, u nastavku Uniteda nisu imali odgovor na igru rivala. Situacija je bila značajno otežana zbog isključenja Anthonyja Martiala u 28. minutu.

“Engleski je moj drugi jezik, tako da mi je teško da se izrazim. Osjećam se užasno. Za mene je ovo najgori dan – i kao trenera i kao igrača Manchester Uniteda. Ali nije najgori dan u povijesti kluba. Sada je potrebno da ohladimo glave i gledamo naprijed”, rekao je Ole.

“Greške su sastavni dio života, a u ovoj utakmici smo ih napravili previše. Igrali smo protiv izuzetno kvalitetnog tima, koji nas je kaznio za svaku grešku”.

Upitan šta misli o crvenom kartonu koji je dobio Martial, Solskjaer je odgovorio:

“Poslije crvenog kartona sve se promijenilo. Sramotno je i to je moja krivica. Poslije ovakvih poraza, morate se pogledati u ogledalo. Mogao bih da čestitam Anthonyju što se nije srušio kada ga je protivnik udario u vrat, ali moram i da mu kažem da nije trebalo poslije toga da reaguje na onaj način. Kada se tako ponašate, uvijek postoji šansa da vas isključe”.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!