NaslovnicaVijestiSOLSKJAER ODLUČIO: Evo što će se dogoditi sa Alexisom Sanchezom na kraju...

SOLSKJAER ODLUČIO: Evo što će se dogoditi sa Alexisom Sanchezom na kraju sezone!

Prema pisanju engleskih medija, trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer spreman je prodati jednu od najvećih zvijezda tima Alexisa Sancheza u ljetnom prelaznom roku, a cifra koju će tražiti iznosi oko 50 miliona funti.

United prodaje Alexisa Sancheza

Čileanac je imao tri impresivne sezone u dresu Arsenala prije nego što je stigao na Old Trafford početkom prošle godine iz arsenala u direktnoj zamjeni za Henrikha Mkhitaryana.

Iako su navijači bili uzbuđeni nakon njegovog dolaska, on se nije uspio priviknuti na novo okruženje, te je na ukupno 41 nastupu u svim takmičenjima postigao razočaravajućih pet golova. Kao i Jose Mourinho prije njega, i Ole Gunnar Solskjaer je razočaran njegovim učinkom, te je dao zeleno svjetlo za njegovu prodaju na kraju sezone, prenose novine The Sun.

Navodno, norveški stručnjak ne vidi Sancheza kao dio svojih dugoročnih planova na Old Traffordu, a klub će u ljetnom prelaznom roku najvjerovatnije dovesti nekoliko zvučnijih pojačanja. Čelnici kluba se također nadaju kako će u slučaju njegovog odlaska David de Gea pristati na produženje novog ugovora, s obzirom da trenutno zahtijeva istu platu kao 30-godišnjak.

On je nedavno o svojoj lošoj formi rekao: “Želim nastaviti pokazivati ljubav prema nogometu. Vjerujem u svoje mogućnosti. Manchester United je veliki klub, ne samo u Engleskoj, već i u svijetu, i volio bih navijačima donijeti trofej. Želim postizati golove, želim ih usrećiti.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!