NaslovnicaVijestiSOLSKJAER POSLAO PORUKU UPRAVI: Želi povratak bivšeg napadača Uniteda na Old Trafford!

SOLSKJAER POSLAO PORUKU UPRAVI: Želi povratak bivšeg napadača Uniteda na Old Trafford!

Prema pisanju engleskih medija, novi privremeni trener Manchester Uniteda već je poručio čelnicima kluba tko mu je želja broj jedan u predstojećem zimskom prelaznom roku, a riječ je o novom napadaču. Norveški stručnjak je sjajno započeo svoj mandat na Old Traffordu, s obzirom da je tim u njegovoj prvoj utakmici na klupi slavio rezultatom 5-1 protiv Cardiffa u subotu, što je bila njihova najveća pobjeda u ligi u posljednjih pet godina, odnosno od odlaska legendarnog Fergusona.

Solskjaer želi dovesti Josha Kinga u United

Ipak, on nije u potpunosti zadovoljan trenutnim kadrom, a novine The Sun izvještavaju kako je poručio da se u klub vrati bivši napadač Josh King, koji trenutno nastupa za Bournemouth. Na svojoj prvoj press konferenciji u klubu, Solskjaer je izjavio kako će imati svoju riječ kada je u pitanju zimski prelazni rok, te da je veliki fan svog sunarodnjaka.

Norveški reprezentativac je postigao pet golova u 15 nastupa u Premier ligi ove sezone, te podijelio i dvije asistencije, a Bournemouth bi navodno za njega tražio oko 25 miliona funti. Solskjaer ga je nakratko trenirao u akademiji Manchester Uniteda, a to je upravo i jedan od glavnih razloga zbog kojeg ga želi ponovo vidjeti na Old Traffordu.

Međutim, uprava Manchester Uniteda je jako skeptična kada su u pitanju nova pojačanja u ovom prelaznom roku, s obzirom da će on napustiti klub na kraju sezone, kada će doći novi, stalni trener. Po svemu sudeći to bi trebao biti Mauricio Pochettino, koji je također često znao hvaliti Kinga. Navodno, i sam ga je pokušao dovesti u svoj Tottenham Hotspur prošle godine, ali do tog transfera nije došlo.

United je također u potrazi i za novim centralnim defanzivcem, što je pozicija koju je Jose Mourinho želio pojačati još prije početka sezone, a tu se kao glavni kandidat za dolazak spominje Portov ‘dragulj’ i reprezentativac Brazila Eder Militao, kojem mnogi predviđaju sjajnu karijeru.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!