NaslovnicaVijestiSOLSKJAER POSLAO PORUKU UPRAVI: Želi zvijezdu PSG-a kao zamjenu za Herreru!

SOLSKJAER POSLAO PORUKU UPRAVI: Želi zvijezdu PSG-a kao zamjenu za Herreru!

Kako danas pišu brojni engleski mediji, Manchester United je zainteresiran za dovođenje veznjaka Paris Saint-Germaina Adriena Rabiota, koji je već duže vrijeme želja trenera Ole Gunnara Solskjaera.

Manchester United želi Rabiota

Rabiot nije uopšte bio pozvan za utakmice njegovog tima protiv ‘Crvenih vragova’ u osmini finala ranije ovog mjeseca, s ozbirom da je nedavno premješten u rezerve nakon što je priznao kako ne namjerava produžiti ugovor koji ističe na kraju sezone.

Mnogi su očekivali kako će on u ljetnom prelaznom roku otići u redove španjolskog velikana Barcelone, ali izgleda da od tog transfera neće biti ništa, te da je mnogo izvjesniji njegov dolazak u Premier ligu, odnosno u Liverpool, Arsenal i Spurse.

Ipak, The Sun danas piše kako se u utrku za njegov potpis uključio i Manchester United, čiji čelnici već smišljaju plan kako mu obezbijediti visoku platu, s obzirom da trenutno na Parku prinčeva zarađuje visokih 200,000 funti tjedno.

Rabiot je bio smatran jednim od ključnih igrača ‘Parižana’ sve dok nije postalo jasno da neće produžiti ugovor, te da planira otići besplatno na kraju sezone, a odluku o njegovom uklanjanju iz prvog tima donio je sportski direktor Antero Henriquez, a ne trener Thomas Tuchel. 23-godišnjak ima lošu reputaciju kada je u pitanju njegov karakter, a ni izbornik Francuske Didier Deschamps ga nije zvao na Svjetsko prvenstvo prošlog ljeta, koje su ‘Trikolori’ osvojili.

Uprkos svemu tome, Solskjaer u njemu vidi sjajnu zamjenu za Nemanju Matića, koji ima 30 godina, te neće još dugo igrati na vrhunskom nivou, kao i za Andera Herreru, koji bi mogao otići na kraju sezone nakon isteka ugovora.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!