NaslovnicaVijestiSOLSKJAER PRONAŠAO ZAMJENU ZA LUKAKUA: Stiže napadač iz Francuske za 50 miliona!

SOLSKJAER PRONAŠAO ZAMJENU ZA LUKAKUA: Stiže napadač iz Francuske za 50 miliona!

Prema pisanju engleskih medija, trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer poručio je upravi kluba kojeg napadača da mu dovedu ovog ljeta kao zamjenu za Romelua Lukakua, a riječ je o zvijezdi Lyona Moussi Dembeleu.

Manchester United dovodi Moussu Dembelea

Manchester United je razočaravajuće završio proteklu sezonu, pobijedivši samo dva puta u posljednjih 12 utakmica u sezoni. ‘Crvenim vragovima’ je svakako prioritet ovog ljeta dovođenje novog centralnog defanzivca, a prva meta za tu poziciju im je Napolijev Kalidou Koulibaly.

Pored toga, nova pojačanja se očekuju i na bekovskim pozicijama, u veznom redu, kao i u napadu. Kako izvještavaju novine The Sun, Solskjaer je navodno zatražio od uprave da novo pojačanje na poziciji napadača bude upravo Moussa Dembele.

U izvješću piše kako se već sprema ponuda od oko 50 miliona eura, te bi on na Old Trafford trebao doći kao zamjena za Romelua Lukakua, čijim nastupima je norveški stručnjak vrlo razočaran. Dembele je protekle sezone postigao 14 golova i podijelio četiri asistencije u francuskom prvenstvu, nakon što je u klub stigao iz Celtica prošlog ljeta.

Pored svega ovoga, Lukakuov agent je prošlog mjeseca priznao kako bi Belgijanac mogao napustiti klub, te da je spreman na novi izazov u karijeri. Od početka nove godine, on je postigao samo šest golova u svim takmičenjima, a nedavno je izjavio kako bi volio zaigrati u Italiji.

U intervjuu za Sky Italiju je rekao: “Igranje u Seriji A je moj san. Nadam se da ću zaigrati tamo jednog dana, iako sam u ovom trenutku fokusiran samo na Manchester United.”

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!