NaslovnicaVijestiSon završio vojni rok, odlikovan posebnom nagradom!

Son završio vojni rok, odlikovan posebnom nagradom!

Iz Južne Koreje stižu vijesti da je zvijezda Tottenhama Heung-min Son završio vojni rok u domovini, te da je čak odlikovan priznanjem zbog rezultata postignutih na obuci.

Nogometaš Tottenhama Son Heung-min završio je vojni rok u rodnoj Južnoj Koreji. Son je bio jedan od najboljih pojedinaca, za šta je i nagrađen.

Krilni nogometaš Spursa završio je vojnu obuku u trajanju od četiri tjedna u Južnoj Koreji.

Prema informacijama koje su podijelili korejski mediji, Son je bio jedan od najboljih vojnika na obuci, a najbolji je bio u gađanju, gdje je zaradio maksimalnu ocjenu.

Tokom trajanja obuke, Son je pored gađanja, učestvovao i u drilovima za bajonet, prošao hemijski, biološki i radioaktivni trening, kao i indivudalne borilačke vještine.

“Svi kursevi ocjenjivani su na strog i pravedan način. Njegovi nadređeni su rekli da je bez povlastica prošao kroz obuku”, izjavio je oficir Marine Corpsa, jedinice u kojoj je Son bio.

Od ukupno 157 vojnika, Son se našao među petoricom koji su posebno odlikovani nagradom “Pilsung”.

Svi muškarci u Južnoj Koreji obavezni su da odsluže dvije godine vojnog roka, a Son je osvajanjem zlatne medalje na Azijskom prvenstvu sebi ublažio tu mjeru.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!