NaslovnicaVijestiSpaletti odlazi: Marotta za trenera Intera dovodi jednog od ova dva vrhunska...

Spaletti odlazi: Marotta za trenera Intera dovodi jednog od ova dva vrhunska stručnjaka!

U prijestonici Lombardije na ljeto bi mogao stići novi trener ili možda treneri ukoliko i Gattuso dobije otkaz. To su predviđanja talijanskih izvora, ali još uvijek nisu sasvim sigurni ko bi mogao sjesti na uvijek vruću klupu Intera. Kandidati su navodno iz same trenerske elite.

Vodeći ljudi milanskog Intera uskoro bi trebali odlučiti da će nakon završetka sezone biti vrijeme za promjenu na trenerskoj poziciji. Ako to učine, morat će pronaći zamjenu za Luciana Spalettija, koji je još uvijek u dobroj poziciji da klub odvede po drugi put u Ligu prvaka, što je ipak premalo za ambicije ovog kluba.

GOTOVA SEZONA ZA DIEGA COSTU: Dobio zabranu od osam utakmica – sudac otkrio što mu je opsovao!

Najozbiljniji kandidati koji bi mogli sjesti na uvijek vruću trenersku stolicu su dva vrhunska stručnjaka, Antonio Conte i Jose Mourinho. Obojica su bili posljednji posao imali u Premier ligi, a trenutno niko od njih nema trenerski aganžman, te se očekuje kako će obojica ovo ljeto tražiti klub za treniranje.

Interovi vlasnici u ovom slučaju favorizuju Portugalca, koji je donio ovom klubu zadnji naslov Lige prvaka i titulu prvaka Italije, a direktor kluba Giuseppe Marotta favorizuje Contea, s kojim je već radio u ekipi Juventusa.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!