NaslovnicaVijestiSportski direktor Bayera: Van Gaal nije znao da je Hernandez dobar igrač

Sportski direktor Bayera: Van Gaal nije znao da je Hernandez dobar igrač

Sportski direktor Bayer Leverkusena Michael Schade izjavio je da u Manchester Unitedu nisu znali kakvog igrača imaju u Javieru Hernandezu Chicharitu.

chicharito

Louis van Gaal ga je otpisao čim je stigao u klub, te je Meksikanac u Van Gaalovoj prvoj sezoni na klupi “crvenih đavola” otišao na posudbu u Real Madrid. Prošlog ljeta je pojačao redove bundesligaša Bayer Leverkusena, te je ove sezone u ligi u 14 nastupa postigao sjajnih 11 golova.

Pored toga, u novembru i decembru izabran je za igrača mjeseca u Bundesligi.

“Gospodin Van Gaal nije znao da je Chicharito dobar igrač”, izjavio je Schade uz smiješak.

“To je ono što sam pročitao u engleskim novinama. Mediji kritiziraju njegovog bivšeg trenera, Louisa van Gaala, prije svega jer on nije prepoznao kakvog talenta klub posjeduje.”

“Da budem iskren, Manchester Unitedu je potreban napadač poput njega, ali nam je drago jer je on sa nama. Imali smo primjer sličan ovome, igrača iz Južne Koreje, Heung-Min Sona, i on je bio heroj svoje države također.”

“Ukoliko imate igrača koji je nacionalni heroj, može vam koristiti za razne marketinške aktivnosti, ali prije svega igrači se kupuju zbog kvaliteta. Chicharito nam je koristan obje situacije. On je veoma dobar igrač, a u svojoj državi je idol mnogima.”

Hednandezov dolazak je poboljšao popularnost “apotekara” širom svijeta, a posebno u Sjevernoj Americi. Prema mišljenju Schadea, ovo je transfer sezone za njegov klub.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!