NaslovnicaVijestiSportski direktor potvrdio: John Obi Mikel u pregovorima sa klubom iz La...

Sportski direktor potvrdio: John Obi Mikel u pregovorima sa klubom iz La Lige

Sportski direktor Valencije Jesus Garcia Pitarch potvrdio je da su u toku pregovori sa veznjakom Chelseaja Johnom Obi Mikelom, ali još uvijek se čeka konačna odluka nigerijskog reprezentativca.

John Obi Mikel u pregovorima sa klubom iz La Lige

Mikel je korišten kao rezervna opcija u veznom redu ‘Plavaca’ u protekle dvije sezone, a ove sezone nije upisao nijedan nastup. 29-godišnjak, čiji ugovor sa klubom iz Londona ističe na ljeto, te će skoro sigurno do kraja ovog mjeseca napustiti Stamford Bridge.

Mikel nije odigrao nijednu ligašku utakmicu otkako je klub preuzeo talijanski stručnjak Antonio Conte, a sporski direktor Valencije je priznao da je dogovor postignut, te da se samo čeka konačna odluka igrača.

“U slučaju Johna Obi Mikela, uz Chelseajevu dozvolu sreo sam se s njim u Londonu na Božić”, rekao je Pitarch za Football Espana.

“Objasnio sam mu o interesu Valencije i predstavio sam mu ponudu, a on je rekao da će razmisliti o tome.”

Nigerijac, koji je odigrao više od 350 utakmica u dresu Chelseaja, u klub je stigao davne 2006. godine iz norveškog Lyna za 16 miliona funti.

Od tada je sa londonskim klubom osvajao dva puta Premier ligu, četiri puta FA Kup, Ligu prvaka, te Europsku ligu. Sa reprezentacijom je osvojio Afrički kup nacija 2013. godine.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_netbet_bonus50_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!