NaslovnicaVijestiSPORTSKI DIREKTOR PRIZNAO: Ronaldo nije bio prvi izbor Juventusa prošlog ljeta, već...

SPORTSKI DIREKTOR PRIZNAO: Ronaldo nije bio prvi izbor Juventusa prošlog ljeta, već…

Transfer Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus za 100 miliona eura obilježio je prošli ljetni prelazni rok. Legendarni napadač je napustio Santiago Bernabeu nakon devet fenomenalnih godina provedenih u klubu, tokom kojih je postao najbolji strijelac u povijesti Los Blancosa sa 450 golova, te osvojio mnoštvo titula.

Juventus želio dovesti Icardija ispred Ronalda

On je u bijelom dresu osvojio dva puta La Ligu, dva puta Kup Kralja, te čak četiri puta Ligu prvaka. Nakon obaraja velikog broja rekorda i osvajanja svakog mogućeg trofeja, Portugalac je odlučio napustiti Španjolsku, te potražiti novi izazov u Italiji.

S obzirom na njegov učinak u novom klubu, može se reći kako je donio dobru odluku prešavši u redove Juventusa. Petorostruki osvajač Zlatne lopte je do sada postigao impresivnih 18 golova na 23 nastupa u Seriji A, te je podijelio osam asistencija. Juventus je uvjerljivo vodeći na vrhu tabele sa čak 11 bodova razlike, i još uvijek ne zna za poraz. Pored toga, ‘Stara dama’ je među favoritima i za osvajanje Lige prvaka.

Iako je Ronaldo najbolji igrač talijanskog velikana ove sezone, sportski direktor kluba Fabio Paratici je priznao kako on zapravo nije bio njihov prvi izbor prošlog ljeta. Paratici je nedavno priznao kako se Juve želio ‘razbuditi’ nakon prošle sezone, gdje su još jednom zaustavljeni u pohodu na Ligu prvaka, i to upravo od Ronaldovog Real Madrida u četvrtfinalu.

On je za Gazzettu dello Sport rekao: “Razmišljao sam o odlasku Buffona, tim je osvojio sedam puta uzastopno prvenstvo, te smo doživjeli teško ispadanje iz Lige prvaka. Nešto se moralo učiniti kako bi se motivirao tim. Sastao sam se sa predsjednikom Andreom, potpredsjednikom Nedvedom i postigli smo dogovor da šokiramo igrače. Postojale su dvije opcije da to učinimo. Prva je bila da dovedemo Icardija, a druga da dovedemo Cristiana Ronalda.”

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!