NaslovnicaVijestiSportski direktor Salzburga: Haaland će nastaviti karijeru u ovom klubu!

Sportski direktor Salzburga: Haaland će nastaviti karijeru u ovom klubu!

Sportski direktor Red Bull Salzburga Cristoph Freund tvrdi da će bivši napadač tog kluba Erling Braut Haaland karijeru nastaviti u Liverpoolu.

Mladi Norvežanin (20) upravo je iz Salzburga prošle zime prešao u Dortmund, za obeštećenje od 20 miliona eura. U redovima “Milionera” nastavio je sa sjajnim partijama i na 27 utakmica postigao je 24 gola.

Pitanje je trenutka kada će napraviti veći iskorak u karijeri. Mnogi europski velikani rado bi ga vidjeli u svojim redovima. Ako je vjerovati Freundu, sljedeća destinacija biće Anfield.

“To je mjesto gde će otići!”, istakao je Freund, tokom razgovora za Sky Sports, na konstataciju Lothara Matthausa da bi Haaland mogao da pređe u Liverpool.

“On može da igra u bilo kojem klubu na svijetu. Sa tim mentalitetom, voljom i samopouzdanjem, može da obilježi europski nogomet u narednih 10 godina”, dodao je potom Austrijanac.

Haaland ima ugovor sa Dortmundom do 2024. godine. Njegova trenutna vijednost procenjuje se na oko 80 miliona eura.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!