NaslovnicaVijestiSPREMA SE TRANSFER? Erling Haaland posjetio dva njemačka kluba sa agentom Minom...

SPREMA SE TRANSFER? Erling Haaland posjetio dva njemačka kluba sa agentom Minom Raiolom!

Prema pisanju njemačkih medija, Erling Haaland je posjetio dva njemačka kluba koji su zainteresirani za njegovo dovođenje, a riječ je o RB Leipzigu i Borussiji Dortmund.

Haaland pregovarao sa dva njemačka kluba

Napadač RB Salzburga se smatra jednim od najtalentiranijih mladih igrača na svijetu, a od početka nove sezone ne prestaje impresionirati svojim nastupima.

Iako ga žele velikani kao što su Manchester United i Juventus, Sky Germany izvještava kako je on navodno već započeo pregovore zajedno sa svojim agentom Minom Raiolom sa dva njemačka kluba. Njih dvojica su otputovali u Njemačku nakon utakmice u Ligi prvaka utorak protiv Liverpoola.

Naime, oni su privatnim avionom otišli u Dortmund, a zatim i u Leipzig gdje su održali pregovore sa oba kluba. Leipzig je sestrinski klub Salzburga, jer su i jedni i drugi u vlasništvu kompanije Red Bull. Velike su šanse kako bi 19-godišnjak mogao napustiti klub već u predstojećem zimskom prelaznom roku.

On je pažnju cijele nogometne javnosti privukao svojim sjajnim nastupima u Ligi prvaka, gdje je u grupnoj fazi postigao čak osam golova, ali to nažalost nije bilo dovoljno za prolazak njegovog tima u nokaut fazu. Također je briljirao i u domaćem prvenstvu u Austriji, gdje je na 14 utakmica postigao čak 16 golova.

Pojedini mediji pišu kako ga je na utakmici protiv ‘Redsa’ prije dva dana na stadionu gledalo preko 40 skauta iz raznih europskih klubova. Zanimljivo je kako je i njegov suigrač iz Salzburga Takumi Minamino također na izlaznim vratima kluba, a njegovu otkupnu klauzulu od oko 8 miliona eura spreman je aktivirati upravo Liverpool.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!