NaslovnicaVijestiSPREMAJU VEZNI RED IZ SNOVA: United dovodi veznjaka za 150 miliona eura!

SPREMAJU VEZNI RED IZ SNOVA: United dovodi veznjaka za 150 miliona eura!

Prema pisanju engleskih i španjolskih medija, Manchester United je odlučio dovesti veznjaka Atletico Madrida Saula Nigueza.

Manchester United želi Saula Nigueza

Prošlog mjeseca su se pojavile špekulacije kako je za njega zainteresiran Unitedov gradski rival Manchester City, a Guardiola navodno u njemu vidi idealnu zamjenu za Fernandinha.

Ipak, ESPN sad prenosi vijest kako se u utrku uključio i Manchester United, čiji trener Ole Gunnar Solskjaer ga želi upariti sa Paulom Pogbom i Nemanjom Matićem u venom redu. Međutim, ‘Crveni vragovi’ će po svemu sudeći morati aktivirati otkupnu klauzulu 24-godišnjaka, koja iznosi nevjerovatnih 150 miliona eura.

United je već neko vrijeme u potrazi za novim veznjakom, s obzirom da će klub najvjerovatnije napustiti Ander Herrera na kraju ove sezone nakon isteka ugovora. Ranije ovog tjedna pojavile su se špekulacije kako je španjolski reprezentativac već potpisao predugovor sa Paris Saint-Germainom, u koji odlazi početkom ljeta. S druge strane, City bi se mogao okrenuti dovođenju drugog veznjaka Atletica, a u pitanju je Rodri, koji ima duplo nižu otkupnu klauzulu, odnosno 70 miliona eura.

Saul je u Atletico Madridu još od 2009. godine, kada je imao 15 godina, a ukupno je za prvi tim odigrao 242 utakmice u svim takmičenjima, te postigao 34 gola i podijelio 18 asistencija. Od toga je ove sezone skupio 38 nastupa, postigao šest golova i podijelio 3 asistencije.

Najnovije vijesti

Nenad Bjelica dobio otkaz u Union Berlinu

0
NENAD BJELICA je danas dobio otkaz u Union Berlinu, kako je objavio njemački prvoligaš na svojim službenim stranicama. Hrvatski stručnjak je smijenjen zbog niza...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!