NaslovnicaVijestiSRAMOTA U ITALIJI: Navijači Fiorentine šokirali Italiju s grafitom nakon susreta sa...

SRAMOTA U ITALIJI: Navijači Fiorentine šokirali Italiju s grafitom nakon susreta sa Juventusom

Nogometa javnost u Italiji zgrožena ponašanjem navijača Fiorentine prije i tijekom jučerašnjeg meča Serie A protiv Juventusa, koji je prošao u znaku sjećanja na Davide Astoria.

Između navijača Fiorentine i Juventusa  vlada veliko rivalstvo, koje svoje početke veže za kontroverzni transfer Roberta Baggia u Torinu, ali ništa ne može opravdati događaje prije i tijekom sinoćnjeg Serie A  na Artemio Franchi stadionu u Firenci.

Allegri objasnio zašto je ostavio Pjanića na klupi protiv Fiorentine

Nogometaši Juventusa prije utakmice zapaliti svijeću u znak sjećanja na tragično preminulog kapetana Fiorentina Davide Astoria, dirljivu gestu u potpunosti su pokvarili domaći navijači, koji su uoči utakmice na sramotan način probudili sjećanje na žrtve tragedije u poznatom Heyselu 1985. U Firenci su  također uradili grafite s porukom „-39”, koji je povezan s činjenicom da je u tragediji preminulo 39 Juventusovih navijača s dodatnim natpisom „Scirea, izgori u paklu”, koji se odnosi na legendarnog kapetana Juventusa Gaetana Scireu, koji je 1989. godine izgubio život u automobilskoj nesreći u Poljskoj.

Tijekom utakmice fanovi Fiorentine su skandirali provokativne slogane poput „Volim Liverpool”, koji su se odnosili na tragediju u Belgiji a ponašanja navijača je osudio vlasnik Fiorentine Andrea Della Valle.

„Klub snažno osuđuje ofenzivu i nedolične grafite protiv bivšeg kapetana Juventusa Gaetano Scireiu i žrtvama tragedije u Heyselu”, rekao je Della Valle dok direktor Juventusa  Pavel Nedved vjeruje da se krivci moraju pronaći i kazniti.

„Uznemirujuće, odvratno i sramotno. To je problem na svim stadionima u Italiji, ne samo u Firenci. Krivac se mora pronaći i zatvoriti”, rekao je Nedved.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!