NaslovnicaVijestiSRAMOTAN UČINAK PROTIV LIVERPOOLA: Aubameyanga ismijava cijela nogometna javnost, a evo zbog...

SRAMOTAN UČINAK PROTIV LIVERPOOLA: Aubameyanga ismijava cijela nogometna javnost, a evo zbog čega!

Iako su u sjajno započeli novu sezonu, igrači Arsenala jučer su pretrpjeli težak poraz na gostovanju kod Liverpoola, koji ih je u okviru derbija 20. kola Premier lige savladao rezultatom 5-1. Ono što poraz čini još težim je činjenica da su ‘Topnici’ poveli golom Ainsleya Maitland-Nilesa, njegovog debitanskog za klub, već u 11. minuti. Ipak, domaćin se potom razbudio i uslijedio je brzi preokret. Nakon što je u 14. minuti izjednačio, Roberto Firmino je zatim i dvije minute kasnije pogodio i za potpuni preokret.

Sramotan učinak Aubameyanga protiv Liverpoola

Zatim, u 32. minuti treći gol za Redse je postigao Sadio Mane, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena gol postigao i Mohamed Salah, koji je bio siguran sa bijele točke. U nastavku je domaćin nastavio dominirati i stvarati prilike pred golom Bernda Lena, a za konačnih 5-1 i kompletiran hat-trick gol iz još jednog penala je postigao Firmino.

Cijeli tim Arsenala je pružio razočaravajuć nastup, a najbliže što su bili postizanju gola u drugom poluvremenu bila je prilika Pierre-Emericka Aubameyanga, koji se tad ipak našao u ofsajdu. Napadač ‘Topnika’ bio je možda i najlošiji pojedinac na terenu, što pokazuje i njegova statistika koja je privukla veliku pažnju nogometne javnosti.

Toliko je bio očajan, da je i legendarni Gary Lineker na svom službenom twitter profilu objavio kako je reprezentativac Gabona loptu dodirnuo samo 13 puta, od čega je šest dodira bilo na centru terena prilikom početnog udarca. U 71 minuti provedenoj na terenu, 29-godišnjak je kompletirao tek deset dodavanja.

Iako ostatak tima za napadača Arsenala jučer na Anfieldu nije niti stvorio toliko prilika, ipak su mnogi očekivali više od jednog od najboljih igrača u Premier ligi ove sezone. Uprkos ovome, on ostaje vodeći strijelac iste sa ukupno 13 postignutih golova, isto koliko imaju i Harry Kane i Mohamed Salah.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!