NaslovnicaVijestiSramotni i žalosni prizori nam dolaze iz Bukurešta gdje je prekinuta utakmica...

Sramotni i žalosni prizori nam dolaze iz Bukurešta gdje je prekinuta utakmica između Rumunije i Švedske

Švedska reprezentacija izborila je plasman na Euro pobjedom u Bukureštu nad selekcijom Rumunije, a domaća publika osramotila je sebe, reprezentaciju i zemlju zbog rasističkog vrijeđanja Aleksandra Isaaka.

Posljednjih tjedana i mjeseci mnogo se priča o rasizmu. Jednostavno zato što se događa redovito, posebno u Italiji, gdje svakog vikenda utakmice budu prekinute zbog rasističkih uvreda. Svjedočili smo istim događajima i sinoć u Bukureštu, gdje su snage odmjerile reprezentacije Rumunjske i Švedske. Skandinavci su slavili rezultatom 2:0, ali su rumunjsku prijestolnicu napustili razočarani unatoč pobjedi i plasmanu na Europsko prvenstvo.

Transfer glasine: Kalinić napušta Aston Villu, Atletico dovodi igrača Reala, Napoli odredio cijenu za Koulibalya

Zbog čega? Zato što je njihov nogometaš Alexander Isak bio meta rasističkih uvreda. Kada je Isaak ušao u igru u 78. minuti, igrač je sa tribina začuo glasne rasističke uvrede i oponašanje zvukova majmuna, a prema igraču su sa tribina poletjeli raznorazni predmeti, zbog čega je sudac nakratko prekinuo igru.

Također je reagovao službeni spiker nakon čega su uvrede zaustavljene i utakmica je nastavljena. Rumuni, kojima su uzor “braća Italijani” i koji dijele što šta zajedničkog sa Italijom, morali bi u ovakvim situacijam apokazati da su ipak civilizovan evropski narod… Ili možda ipak nisu…

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!