NaslovnicaVijestiŠta je zajedničko Beyonce i Janici Kostelić na dresovima danskog kluba?

Šta je zajedničko Beyonce i Janici Kostelić na dresovima danskog kluba?

Na dresovima danskog kluba Nordsjaellanda u utakmici protiv Kopenhagena naći će se imena poznatih žena, u namjeri da im iskažu počast povodom međunarodnog Dana žena.

Povodom 8. marta, međunarodnog Dana žena, danski Nordsjaelland je odlučio da oda poštovanje poznatim ženama, čija imena će se naći na dresovima nogometaša na nedjeljnoj utakmici sa Kopenhagenom.

Boje tog tima brani i hrvatski nogometaš Karlo Bartolec, koji je odlučio da na svoj dres stavi ime Janice Kostelić, jedne od najboljih skijašica svih vremena.

„Ona je najbolja skijašica u istoriji, a Hrvatica je kao i ja. O njoj se u mojoj zemlji pričalo kao i o najvećim nogometnim zvijezdama, a meni je oduvijek bila jedna od najvećih uzora. Pokazala je da žene ni po čemu nisu slabije od muškaraca i da one mogu da pokrenu svijet“, rekao je Bartolec.

Ostali nogometaši danskog kluba, između ostalog, odlučili su se za Jovanku Orleanku, Carolinu Wozniacki, Michele Obamu, Majku Terezu, Serenu Williams, Oprah Winfrey i Beyonce.

Akcija Nordsjaellanda, inače, za cilj ima da skrene pažnju na poziciju žena u društvu i podršku njihovoj borbi za ravnopravnost polova.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!