NaslovnicaVijestiStanković: "Kada je Mourinho vidio da sam novi trener Zvezde..."

Stanković: “Kada je Mourinho vidio da sam novi trener Zvezde…”

Dejan Stanković je novi trener Zvezde, a na tom mjestu naslijedio je Vladana Milojevića. Legendarni bivši igrač Zvezde i osvajač Lige prvaka sa Interom otkrio je kakva je bila reakcija Josea Mourinha kada je čuo da će Stanković sjesti na klupu crveno-bijelih.

“Moram da se zahvalim klubu, legendama, navijačima… Prije 22 godina Zvezda me je poslala na misiju. Da se vratim kući. Ali, moram da kažem da sam, vidjeli ste i sami onu našu zajedničku fotografiju, koliko sam zahvalan Milojeviću, jednom velikom lafu, gospodinu, čovjeku, zvezdašu…”

“Preko 20 godina sam u ozbiljnom fudbalu, a nisam vidio nigde da jedan trener sa osmjehom odlazi i dočekuje nasljednika. Kažu ljudi ‘nema Stanković iskustva’, ali u ta dva sata razgovor s njim dobio sam iskustvo za cijeli život. Hvala ti, Miloje. Imam i ja neko znanje, imam i odlične saradnike, a sa vjerom i nadom ću voditi ovu ekipu. Obećavam samo da ću se boriti kao lav”, bilo je prvo što je novi trener Crvene zvezde rekao po preuzimanju ove funkcije.

Novi trener Crvene Zvezde otkrio je kakva je bila reakcija Josea Mourinha kada je saznao za njegov novi posao.

“Mi na WhatsAppu imamo grupu ‘Tripleta’, mi koji smo sa Interom osvojili one tri titule… I, kada je Mourinho vidio da sam novi trener Zvezde, pao je u nesvijest (smijeh). Rekao je, Deki ti? Naravno, poželio mi je sreću, odmah smo se čuli.

“Od mnogih trenera sam učio, mnoge ću i pitati za savjet, ali ću na kraju ja odlučivati. Volio bih da imam ponešto od nekih od njih, Od Eriksena bih uzeo strpljenje, od Mancinija rad na terenu, od Mourinha karakter, a od Mihajlovića neodustajanje.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!