NaslovnicaVijestiSteven Gerrard kritikovao Brendana Rodgersa, on mu uzvratio na zanimljiv način

Steven Gerrard kritikovao Brendana Rodgersa, on mu uzvratio na zanimljiv način

Legendarni bivši kapiten Liverpoola Steven Gerrard nedavno je imenovan novim trenerom škotskog velikana Rangersa, te je tako postao najveći rival svom nekadašnjem treneru Brendanu Rodgersu, koji već nekoliko godina uspješno vodi Celtic.

Rodgers uzvratio na Gerrardove kritike

Njih dvojica su zajedno surađivali na Anfieldu, kada su bili na korak od osvajanja titule prvaka Premier lige 2014. godine. Ipak, u 36. kolu su doživjeli poraz na domaćem terenu protiv Chelseaja, na utakmici na kojoj je Gerrard napravio veliku grešku pred kraj prvog poluvremena i dozvolio Dembi Ba da postigne gol za vodstvo gostiju.

Gerrard je o toj utakmici pisao u svojoj autobiografiji, te optužio svog bivšeg trenera jer je, kako kaže, imao previše samopouzdanja. Legendarni veznjak je napisao: “Osjetio sam previše samopouzdanja u u Brendanovim razgovorima pred utakmicu. Previše smo se opustili protiv Chelseaja.”

Ipak, Rodgers mu nije ostao dužan, te mu je uzvratio na te kritike, izjavivši: “Ne mislim da sam imao više ili manje samopouzdanja. Želite igrati takve utakmice sa samopuzdanjem. Protiv Chelseaja smo igrali vrlo dobro, ali nismo imali sreće jer je Gerrard napravio grešku i okliznuo se pred kraj poluvremena. Mogli smo izjednačiti rezultat, ali su postigli i drugi gol. Nije bila riječ o pritisku ili nečemu slično. Od posljednjih 14 utakmica, pobijedili smo 12 puta, jednom odigrali neriješeno, te jednom izgubili.”

Nema sumnje da će derbiji između dva najveća škotska kluba biti mnogo zanimljiviji zbog činjenice da su njih dvojica od velikih prijatelja i suradnika postali veliki rivali. Rangers je ove sezone završio na trećem mjestu u Premiershipu, te imao čak 12 bodova manje od Celtica, koji je osvojio čak sedmu uzastopnu titulu prvaka države.

S druge strane, Liverpool je posljednji put prvak Engleske bio prije čak 28 godina, ali, prema mišljenju mnogih, ‘Redsi’ su sljedeće sezone uz Manchester City favoriti za osvajanje titule. Tim Jurgena Kloppa ove sezone je završio na četvrtom mjestu u Premier ligi, te im je preostala utakmica finala Lige prvaka protiv Real Madrida, koja se igra 26. maja.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!