NaslovnicaVijestiSTIGAO ODGOVOR: Real Madrid će morati platiti čak 120 miliona eura za...

STIGAO ODGOVOR: Real Madrid će morati platiti čak 120 miliona eura za zvijezdu La Lige!

Čelnici Real Madrida su još uvijek u potrazi za novim pojačanjem u ofanzivnom dijelu, odnosno zamjenom za Cristiana Ronalda, koji je ranije ovog ljeta otišao u redove Juventusa za oko 100 miliona eura.

Valencia traži 120 miliona za Rodriga

Španjolski mediji pišu kako je nova meta ‘kraljeva’ napadač Valencije i španjolski reprezentativac Rodrigo, ali odgovor koji su im poslali čelnici kluba sa Mestalle im se neće nimalo svidjeti.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Naime, cifra koju ‘šišmiši’ traže za jednu od svojih najvećih zvijezda je čak 120 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula u ugovoru koji traje još četiri godine. Naime, predsjednik kluba Anil Murthy je u intervjuu za radio Tribuna Deportivo izjavio: “Svi znaju kako da trener Real Madrida Julen Lopetegui dobro poznaje Rodriga, ali ne znamo što se događa u Madridu. Znam samo tri stvari, Rodrigo je vrlo važan igrač koji vrijedi mnogo, želi igrati za Valenciju i ima otkupnu klauzulu od 120 miliona eura. Nismo postavili tu klauzulu bez razloga, već smo analizirali transfer tržište.”

27-godišnji napadač je postigao 16 golova u 31 nastupu u La Ligi prošle sezone, a također je podijelio i četiri asistencije. Napadač Celte Vigo Iago Aspas je jedini španjolski napadač koji je postigao više golova od njega u tom takmičenju.

[su_bet365_100bonus]

Rodrigo je ranije u karijeri već bio član Real Madrida, davne 2009. godine, kada je nastupao za B tim ‘kraljevskog’ kluba, ali je nakon samo jedne sezone otišao u Benficu za šest miliona eura. Odmah nakon dolaska u Lisabon, on je otišao na posudbu u Bolton, gdje se zadržao jednu sezonu i postigao samo jedan gol u 21 nastupu. Ipak, sezonu kasnije se vratio u redove portugalskog velikana, te postigao 16 golova na ukupno 38 nastupa, da bi u sljedeće dvije sezone postizao 11, odnosno 18 golova. Nakon toga je stigao na Mestallu u ljeto 2014. godine, prvo na posudbu, a zatim je njegov ugovor otkupljen za 30 miliona eura. U četiri godine u Valenciji postigao je 37 golova na ukupno 135 nastupa u svim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!