NaslovnicaVijestiSTIŽE BIVŠI SUIGRAČ: Thierry Henry poručio upravi Monaca da mu dovedu bivšeg...

STIŽE BIVŠI SUIGRAČ: Thierry Henry poručio upravi Monaca da mu dovedu bivšeg suigrača iz Arsenala!

Prema pisanju francuskih medija danas, novi trener Monaca Thierry Henry u francuski klub planira dovesti svog nekadašnjeg suigrača Cesca Fabregasa. Njih dvojica su zajedno nastupali za Arsenal u periodu od 2003. do 2007. godine, a zanimljivo je kako su obojica kasnije u svojim karijerama odlučili otići u redove Barcelone.

Henry želi Fabregasa u Monacu

Legendarni bivši francuski napadač trenutno obavlja funkciju trenera Monaca, a s obzirom da njegovom timu ne ide baš najbolje ove sezone, navodno će pokušati dovesti upravo Fabregasa kako bi poboljšao vezni red.

Otkako je on stigao u oktobru, klub iz Kneževine je pobijedio samo tri puta na ukupno 13 utakmica, te se nalazi na razočaravajućem 19. mjestu u francuskom prvenstvu. Fabregas, s druge strane, nije u prvim planovima novog trenera Chelseaja Maurizija Sarrija, te će po svemu sudeći uskoro napustiti klub, a za njega interes dugo vremena pokazuje i talijanski velikan AC Milan.

Španjolski reprezentativac ima još samo šest mjeseci ugovora sa ‘Plavcima’, te već u januaru može početi pregovarati sa drugim klubovima. 31-godišnjak je nedavno priznao kako trenutno nije sretan na Stamford Bridgeu, a nema sumnje kako bi odlaskom u Monaco igrao puno više do kraja sezone. Naime, krajem prošlog mjeseca je izjavio: “Jedina stvar koju pokušavam promijeniti je način na koji me trener posmatra, jer misli da mogu igrati samo na poziciji defanzivnog veznog, odnosno odmah ispred obrane. Međutim, cijeli život sam igrao ofanzivnije.”

“Znam da je psihički jako teško to što ne igram u Premier ligi, ali nakon toliko godina redovnog igranja, razumijem odluke trenera. Znam u kakvoj situaciji se nalazim, i znam da ne mogu više igrati svaka tri dana po 90 minuta 60 utakmica u sezoni. Zbog toga pokušavam samo uživati i biti spreman kad dobijem priliku.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!