NaslovnicaVijestiStiže Liga nacija?

Stiže Liga nacija?

Infantino FIFA

UEFA radi na proširanju svojih nogometnih natjecanja. Europska krovna nogometna organizacija smislila je kako stati na kraj besmislenim prijateljskim utakmicama reprezentacija u stankama klupskih natjecanja. Liga nacija čini se kao koncept koji bi mogli prigrliti svi, navijači, organizatori, savezi, ali i igrači.

Ideja UEFA-e je da se Liga nacija prošili na razinu FIFA-e, odnosno da u natjecanju sudjeluju sve reprezentacije svijeta, a ne samo Europa. Dakle, svih 223 reprezentacije, svake dvije godine. UEFA je već dala i službeno priopćenje u kojem piše kako se ideja razvija u dobrom smjeru te kako je ozbiljnija faza razgovora već u tijeku.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Liga nacija već sljedeće godine?

Prema pisanju medija Ligu nacija možemo očekivati već u devetom mjesecu 2018. godine. Koncept natjecanja bi bio takav da se reprezentacije podjele u 4 divizije unutar konfederacije na temelju položaja na FIFA ljestvici. Svaka konfederacija vodila bi svoje natjecanje, a svake dvije godine ekipe bi bile unaprijeđene ili bi ispale iz divizije. Knock-out faza Liga nacija izgledala bi na način da bi igrale 3 momčadi iz Europe, 2 iz Južne Amerike, a po 1 nacija iz Afrike, po 1 iz Sjeverne Amerike te 1 iz Azije. Države iz Australije i Oceanije samo bi igrali svoju diviziju, a ne bi bile dio završne knock-out faze. Navedena knock-out faza igrala bi se u 6. mjesecu, kada završe prvenstva svake dvije godine.

Sve je još samo ideja

Navedeni plan nažalost ili na sreću još je uvijek samo ideja, o njoj se razgovora. Kao najraniji mogući termin početka navedenog koncepta najavljuje se 2021. godina. U razgovoru su uključene sve nogometne krovne kuće, kao i predstavnici postojećih konfederacija. Glavni cilj ovog koncepta bio bi da se ukinute nezanimljive prijateljske utakmice, koje nemaju zadovoljavajući interes navijača, ne pridonose baš mnogo novca, a nogometaši se umaraju u pauzama svojih klupskih stanki, a nerijetko dođe i do nesretnih slučaja gdje se igrači ozlijede ili nešto slično. Sjajan primjer tako besmislene situacije je ozljeda Marka Pjace koje je zbog prijateljske utakmice reprezentacije propustio najvažniji dio sezone u kojem je njegov klup igrao samu završnicu Lige prvake protiv klubova poput Porta, Barcelone, Monaca i Real Madrida.

[su_live_koeficijenti_v2]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!