NaslovnicaVijestiSTIŽE NOVO POJAČANJE: AC Milan sprema ponudu za jednu od najvećih zvijezda...

STIŽE NOVO POJAČANJE: AC Milan sprema ponudu za jednu od najvećih zvijezda Manchester Uniteda!

Prema pisanju talijanskih i engleskih medija, čelnici AC Milana razmišljaju o mogućem dovođenju veznjaka Manchester Uniteda Juana Mate u zimskom prelaznom roku.

AC Milan želi Juana Matu

Španjolski playmaker već dugo vremena ne važi za jednog od ključnih igrača ‘Crvenih vragova’, a po svemu sudeći nije ni u planovima Olea Gunnara Solskjaera, koji mu rijetko daje priliku.

Calciomercato piše kako to u AC Milanu žele iskoristiti, te ga pokušati nagovoriti na odlazak sa Old Trafforda u januaru. 31-godišnjaku je proteklog ljeta trebao isteći ugovor sa klubom, ali je na kraju odlučio ostati i potpisati novi ugovor. Međutim, i sam je vjerovatno postao svjestan kako neće uspjeti zadobiti povjerenje Solskjaera, te da je odlazak možda i najbolja opcija za njega u ovom trenutku.

Mata je na Old Trafford stigao iz velikog rivala Chelseaja u ljeto 2014. godine za 45 miliona eura. Od tada je u crvenom dresu odigrao ukupno 228 utakmica, te pritom postigao 45 golova i podijelio 37 asistencija.

On je nedavno dao zanimljiv intervjuu, u kojem je podržao Solskjaera izjavivši kako će Manchester United pod njegovim vodstvom osvojiti titule. Rekao je: “Mislim da ovaj klub, otkako znam za sebe, uvijek pobjeđuje. Ole Gunnar Solskjaer je osvojio dosta toga kao igrač. Ja sam ovdje već nekoliko godina i osvojio sam par trofeja, ali naravno da mi je cilj osvojiti nešto važno sa Unitedom. Vjerujem da uskoro to možemo i učiniti.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!