NaslovnicaVijestiSTIŽE NOVO POJAČANJE: Henry pokušava nagovoriti zvijezdu Uniteda na dolazak u Monaco!

STIŽE NOVO POJAČANJE: Henry pokušava nagovoriti zvijezdu Uniteda na dolazak u Monaco!

Kako izvještavaju francuski mediji, trener Monaca Thierry Henry pokušava nagovoriti zvijezdu i veznjaka Manchester Uniteda Marouanea Fellainija na dolazak u klub iz Kneževine do kraja zimskog prelaznog roka.

Monaco želi Fellainija

Monaco je trenutno u potrazi za iskusnijim pojačanjima koja su im potrebna za drugi dio sezone u kojem će se boriti za ostanak u prvoj ligi, a u klub su već ranije ovog mjeseca stigli Cesc Fabregas iz Chelseaja, te Naldo iz Schalkea.

Kako piše RMC Sport, sljedeća meta im je Fellaini, sa kojim je Henry već neko vrijeme u kontaktu, te ga pokušava ‘namamiti’ u Francusku. On je navodno od Uniteda zatražio njegovu posudbu do kraja sezone još ranije ove sezone, ali pregovori su zakomplicirani nakon što je belgijski reprezentativac pretrpio povredu na treningu. To je potvrdio i njegov novi trener na Old Traffordu Ole Gunnar Solskjaer, koji je rekao: “Fellaini će vjerovatno odsustvovati tri ili četiri tjedna. Povrijedio je mišić lista i to je jako tužno.”

Iako je važio za jednog od najvažnijih igrača u veznom redu ‘Crvenih vragova’ pod vodstvom bivšeg trenera Josea Mourinha, od dolaska Norvežanina odigrao je tek tri minute u Premier ligi. Navodno nije nimalo zadovoljan tretmanom koji trenutno dobija, te bi mogao pristati na transfer u Monaco, koji se trenutno nalazi u zoni ispadanja u francuskom prvenstvu, te za 17. mjestom zaostaje tri boda.

Fellaini je u Manchester United stigao u ljeto 2013. godine iz Evertona za 32 miliona eura, i od tada je za klub odigrao ukupno 177 utakmica u svim takmičenjima, te postigao 22 gola i podijelio 12 asistencija.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!