NaslovnicaVijestiSTIŽE POJAČANJE: United sprema ponudu od 35 miliona za jednog od najtalentiranijih...

STIŽE POJAČANJE: United sprema ponudu od 35 miliona za jednog od najtalentiranijih igrača Monaca!

Kako izvještavaju francuske novine L’Equipe, a tu vijest je prenio i The Sun, čelnici Manchester Uniteda spremaju ponudu za defanzivca Monaca Benoita Badiashilea, koji je jedna od želja Ole Gunnara Solskjaera u ovom ljetnom prelaznom roku.

Manchester United dovodi Badiashilea

‘Crveni vragovi’ već nekoliko sezona imaju velike probleme u defanzivnom dijelu, a protekla sezona im je bila najgora u posljednjih nekoliko godina, s obzirom da su primili čak 54 gola.

Iako su jučer skoro svi engleski mediji objavili informaciju kako je dolazak Harryja Maguirea iz Leicestera neminovan, to nije zaustavilo čelnike Uniteda, koji će pokušati dogovoriti dolazak i senzacije Monaca Badiashilea.

18-godišnjak je od 2016. godine u klubu iz Kneževine, gdje se probio u prvi tim u novembru prošle godine, kada mu je priliku dao bivši trener Thierry Henry. Od tada je do kraja protekle sezone skupio ukupno 26 nastupa u svim takmičenjima, postigavši i podijelivši po jedan gol i jednu asistenciju.

Kako piše u izvješću, predstavnici Manchester Uniteda već nekoliko godina prate mladog defanzivca, a u slučaju da ga zaista dovedu, nekoliko igrača će morati napustiti Old Trafford. Prvi na izlaznim vratima navodno je Marcos Rojo, koji je protekle sezone češće bio povrijeđen nego što je igrao. Pored njega, klub bi mogao napustiti i Phil Jones, koji je imao razočaravajuću sezonu.

Badiashile, kojeg Monaco procjenjuje na 35 miliona, ima ugovor sa klubom do 2021. godine. Pored Uniteda, za njega interes navodno još pokazuju i Wolverhampton Wanderers, te Valencia.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!