NaslovnicaVijestiSTIŽE UMJESTO GRIEZMANNA? Barcelona sprema ponudu za zvijezdu Arsenala!

STIŽE UMJESTO GRIEZMANNA? Barcelona sprema ponudu za zvijezdu Arsenala!

Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, čelnici Barcelone spremaju ponudu za jednu od najvećih zvijezda Arsenala, a u pitanju je napadač Alexandre Lacazette.

Barcelona želi Lacazettea

27-godišnjak, koji je na Emirates stigao u ljeto 2017. godine iz Lyona za 50 miliona eura, ove sezone igra u sjajnoj formi, te je u svim takmičenjima postigao 18 golova. Francuski reprezentativac čini sjajan napadački tandem sa Pierre-Emerickom Aubameyangom, koji je postigao 25 golova ove sezone.

S druge strane, Katalonci su u potrazi za novim napadačem, a već dugo vremena se povezuju sa dovođenjem Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida. Ipak, novine Mundo Deportivo navode da će pokušati dovesti Lacazettea ukoliko ne uspiju Griezmanna.

U izvješću piše kako je Lacazette vrlo dobar prijatelj sa sportskim direktorom Barcelone Ericom Abidalom, ali pregovori oko mogućeg transfera još uvijek nisu započeli. Njegova vrijednost se procjenjuje na oko 70 miliona eura, ali Barca bi mogla platiti i nižu cifru ukoliko ponudi Samuela Umtitija ili Andrea Gomesa kao dio dogovora.

Gomes, koji ove sezone igra na posudbi u Evertonu, već se povezivao sa odlaskom u Arsenal, dok je sam trener ‘Topnika’ Unai Emery priznao kako bi bio zainteresovan za dovođenje Umtitija. Arsenal je u četvrtak slavio protiv Valencije u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige rezultatom 3-1, a upravo Lacazette je postigao vodeća dva gola, u 18 i 26. minuti, dok je u sudijskoj nadoknadi treći gol postigao Aubameyang. Uzvrat je na rasporedu sljedećeg četvrtka, ali londonski klub prije toga očekuje susret protiv Brightona u 37. kolu Premier lige, koji se igra sutra.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!