NaslovnicaVijestiSTIŽE ZAMJENA ZA BENZEMU: Real Madrid sprema ponudu od 85 miliona eura...

STIŽE ZAMJENA ZA BENZEMU: Real Madrid sprema ponudu od 85 miliona eura za napadača iz Premier lige!

Prema pisanju španjolskih medija, napadač i zvijezda Manchester Uniteda Romelu Lukaku našao se na radaru Real Madrida nakon što je ispao iz planova novog trenera Ole Gunnara Solskjaera u posljednjih nekoliko tjedana.

Real Madrid želi Lukakua

Kako izvještava Don Balon, belgijski reprezentativac nije zadovoljan statusom koji ima u timu, s obzirom da u posljednje vrijeme priliku ispred njega dobija Marcus Rashford, kao ni minutažom od dolaska Norvežanina, te bi mogao otići sa Old Trafforda.

U izvješću piše kako predsjednik Real Madrida Florentino Perez razmišlja o ponudi od oko 85 miliona eura za 25-godišnjaka u kojem vidi idealnu zamjenu i nasljednika Karima Benzeme. Iako mu je prva želja već dugo vremena napadač Tottenham Hotspura Harry Kane, Lukakua bi mogao dovesti za duplo manju cifru nego što Spursi traže za engleskog reprezentativca.

Tottenham je navodno odredio cijenu od oko 200 miliona eura, dok bi Lukakua United navodno pustio za 85 miliona eura. Belgijanac, koji je ranije u karijeri nastupao za Everton i Chelsea, na Old Trafford je stigao u ljeto 2017. godine upravo za 85 miliona eura, ali po mišljenju mnogih još uvijek svojim nastupima ne opravdava tu cifru.

On je na ukupno 53 utakmice u Premier ligi u dresu ‘Crvenih vragova’ postigao 23 gola, što nije loš učinak, ali u posljednje vrijeme često je znao biti najlošiji pojedinac na terenu. U Madridu bi vjerovatno imao sigurno mjesto u početnih 11 Solarijevog tima, s obzirom da se ni Benzema ne nalazi u najboljoj formi, te je ove sezone postigao samo sedam golova u La Ligi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!