NaslovnicaVijestiSTIŽE ZVIJEZDA IZ FRANCUSKE: Manchester United poslao ponudu za napadača Lyona!

STIŽE ZVIJEZDA IZ FRANCUSKE: Manchester United poslao ponudu za napadača Lyona!

Prema pisanju francuskih medija, čelnici Manchester Uniteda su poslali ponudu za napadača i jednu od najvećih zvijezda Lyona Moussu Dembelea, koji bi na Old Trafford trebao doći kao zamjena za Romelua Lukakua.

Manchester United dovodi Dembelea

Yahoo Sports France piše kako je Lyon dobio jednu ponudu za Dembelea, te da iza nje stoji klub iz Premier lige, odnosno Manchester United.

Francuz je već nastupao u Premier ligi ranije u svojoj karijeri. Naime, skupio je dva nastupa u dresu Fulhama tokom sezone 2013/14. 23-godišnjak je zatim otišao u Celtic, gdje je pokazao sav svoj talenat, postigavši 51 gol u 94 nastupa prije nego što je stigao u Lyon za oko 30 miliona eura u prošlom ljetnom prelaznom roku.

Kako je igrao u škotskom prvaku sezonu ranije, tako je nastavio i u svojoj domovini, gdje je prošle sezone postigao 15 golova u francuskom prvenstvu, te 20 golova u svim takmičenjima. S druge strane, Lukaku će gotovo sigurno napustiti Old Trafford u narednih tjedan dana, te trenutno trenira sa svojim bivšim klubom Anderlechtom, unatoč tome što nova sezona Premier lige počinje ovog vikenda.

Za njega interes pokazuju i Juventus i Inter, ali nijedan od ta dva kluba nije spreman izdvojiti čak 80 miliona eura, koliko United traži za njega. Ipak, nešto će se morati dogovoriti do četvrtka, s obzirom da se tad završava prelazni rok za klubove sa otoka.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!