NaslovnicaVijestiStručnjaci tvrde da nas na Svjetskom prvenstvu očekuju velika iznenađenja

Stručnjaci tvrde da nas na Svjetskom prvenstvu očekuju velika iznenađenja

Kratke pripreme i nemogućnost odigravanja pripremnih utakmica za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. u Kataru, koje će se održati od 20. studenog do 18. prosinca, izazov su za sve reprezentacije pa stručnjaci predviđaju da će na ovom Mundijalu biti velikih iznenađenja.

U ponedjeljak je počeo posljednji međunarodni “FIFA prozor” za sve reprezentacije svijeta, usred netipičnog i ultra zgusnutog rasporeda, a nogometni svijet čeka prvo zimsko svjetsko prvenstvo s puno velikih nepoznanica. Između posljednjeg vikenda, kada će se igrati nacionalna prvenstva 12. i 13. studenoga, i otvaranja Katar-Ekvador u nedjelju, 20. studenoga, reprezentacije će imati samo sedam dana za pripreme, u usporedbi s tri tjedna u mjesec dana prije svakog velikog natjecanja.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Selektori pokušavaju staviti stvari u perspektivu tvrdeći da većina njih ima isti problem, poput Didiera Deschampsa, šefa francuske reprezentacije: “Žalosno je što nemamo mogućnost odigrati pripremnu utakmicu prije natjecanja, ali tako će biti za gotovo sve”, istaknuo je prošli tjedan.

“Za svakoga je isto, tako da je pošteno”, rekao je španjolski izbornik Luis Enrique.

Aktualni svjetski prvak Francuska, koja Svjetsko prvenstvo počinje 22. studenoga protiv Australije, ne namjerava igrati prijateljsku utakmicu, dok Njemačka, koja u natjecanje ulazi 23. studenoga, od 14. studenog planira mini-pripremni kamp u Omanu do 18. studenog, prijateljskom utakmicom protiv Omanaca.

Argentina računa na “generalku” protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata 16. studenoga, dok Portugal 17. studenoga očekuje dvoboj protiv Nigerije.

“Pripreme za Svjetsko prvenstvo potpuno su drugačije od prethodnih izdanja. Imamo manje vremena i male reprezentacije to mogu iskoristiti”, rezimirao je Oliver Bierhoff, izbornik njemačke reprezentacije.

Ostale selekcije, poput domaćina Katara, imat će više nego dovoljno vremena za pripreme, gotovo mjesec i pol dana.

“Moje mišljenje je da ćemo na Svjetskom prvenstvu vidjeti velika iznenađenja. I to od selekcija za koje ne očekujemo da će biti u dobroj formi”, analizira Nicolas Dyon, bivši kondicijski trener selekcije Katara početkom 2000-ih.

Tite, brazilski izbornik, napominje da će biti prisiljen birati samo igrače u vrhunskoj formi, bez obzira na njihov status. “Prva utakmica nam je tek desetak dana nakon dolaska igrača na okupljanje. Dakle, ili ste u dobroj formi ili niste na popisu”, rekao je Tite.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!