NaslovnicaVijestiSuarez pozvao Chiellinija telefonom: Ispričao mu se pred transfer u Juventus!

Suarez pozvao Chiellinija telefonom: Ispričao mu se pred transfer u Juventus!

Mediji navode kako je Luis Suarez pozvao Giorgija Chiellinija na telefon kako bi očistio zrak prije njegova odlaska u Juventus.

Suarez pozvao Chiellinija

Urugvajski napadač bi trebao preći u Juventus nakon što mu je u brutalnom telefonskom pozivu, novi menadžer Barcelone saopštio da ne računa na njega.

Suarez je spreman postati 14 igrač koji je igrao sa Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom, ali također će biti suigrač sa Chiellinijem, čovjekom kojeg je ugrizao u kontraverznom incidentu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Kazna mu je bila devet utakmica zabrane igranja, kao i četveromjesečna suspenzija svih nogometnih aktivnosti – iako je kasnije smanjena.

No, prije očekivanog prelaska u Torino, Suarez se navodno ispričao Chielliniju nakon što se u početku našalio na račun tog incidenta od prije šest godina.

Suarez je rekao: “Priznajem da sam pogriješio, ali ja sam ljudsko biće. Svaki igrač ima svoj stil igre, svoj karakter i ovo me dovelo tu gdje sam sada.”

Suarez je izjavio kako je mislio da će se njegov transfer od 75 milijuna funti u Barcelonu otkazati, te nije slavio pobjednički gol Diega Godina, jer je znao posljedice koje će uslijediti.

Iako je imao tragove zuba na ramenu, Chiellini nije zamjerao bivšem napadaču Liverpoola i od tada mu je oprostio.

Također je tvrdio da je su on i Suarez slični u smislu da igraju oštro pa nije imao problema sa njegovim postupcima.

Prisjećajući se incidenta, Chiellini je napisao: “Ništa se neobično nije dogodilo tog dana. Većinu utakmice sam čuvao Cavanija, još jednog napadača sa kojim je teško rukovati, a onda sam odjednom primijetio da me Suarez ugrizao za rame.”

“Dogodilo se i to je njegov način rješavanja izravnih sukoba, a ako mogu to reći, i moj je: on i ja smo slični i volim se suočavati sa izazovima na ovaj način. Divim se njegovoj zlobi, ako to izgubi postao bi normalan napadač.”

“Nakon nekoliko dana ponovno smo razgovarali telefonom i nije bilo potrebe za isprikom.”

“I ja sam sjajan kurvin sin na travnjaku i ponosan sam na to: zloba je dio nogometa. Morate biti pametni i uvijek sam se divio Suarezu.”

Suarez će stići u Juventus nakon što je odigrao 283 utakmice za Barcelonu i postigao 198 golova.

Tijekom svog boravka na Nou Campu, 33-godišnjak je podigao četiri naslova La Lige, četiri kupa Kralja, jednu Ligu prvaka i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!