NaslovnicaVijestiSuci iz BiH uzeli do 7000 KM za namještanje utakmica!

Suci iz BiH uzeli do 7000 KM za namještanje utakmica!

Veliki skandal se dogodio u Bosni i Hercegovini. Vladimir Dominković, koji ima 53 godine, predsjednik je povjerenstva za suce i suđenje nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, te suci Ilija Živković (39) i Kenan Bajraktarević (36) optuženi su za korupciju i primanje mita.

Suci iz BiH

U optužnici se navodi kako je optuženi Dominković, kao ovlaštena osoba, izabrao Živkovića i Bajraktarevića za suce na nogometnim utakmicama prve lige Federacije BIH, nakon čega su od nogometnih kluboa zajtijevali i primili mito u iznosu od najmanje 3000 pa do 7000 KM, kako bi zauzvrat utjecali na rezultat utakmice.

Nakon istrage Državne agencije i prikupljenih dokaza, zabilježena su najmanje dva slučaja uzimanja novca od strane optuženih i to na području Doboja i Čapljine. Navodno su utjecali na ishod utakmica koje su se igrale u Tešnju i Gabeli.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!