NaslovnicaVijestiSudac doživotno suspendiran nakon što je podigao trofej sa ekipom kojoj je...

Sudac doživotno suspendiran nakon što je podigao trofej sa ekipom kojoj je pomogao da ga osvoji!

Skandal koji je potresao nizozemski nogomet ove sedmice dosegao je vrhunac nakon što je sudija Jan Smit (61) donio kontroverznu odluku na meču između ekipa St. George i SV De Valken, koji se odigrao u četvrtoj nizozemskoj ligi. Smit, koji je bio na čelu suđenja, dodijelio je nevjerojatnih 15 minuta sudijske nadoknade, nakon što je prethodno isključio čak tri igrača gostujuće ekipe.

Domaći tim, St. George, koji je bio u poziciji da osvoji šampionsku titulu sa samo jednim bodom, iskoristio je produženo vrijeme i u 104. minuti uspio izjednačiti rezultat na 2:2, čime su osvojili željeni naslov.

No, skandal je eskalirao nakon utakmice kada je procureo video snimak na kojem se vidi kako sudija Smit slavi titulu zajedno s igračima St. Georgea te čak izlazi na pozornicu kako bi osobno podigao trofej. Ovaj potez izazvao je zgražanje diljem države, a Nogometni savez Nizozemske brzo je reagirao izrekavši sudiji doživotnu suspenziju.

Unatoč jasnim dokazima koji ukazuju na favoriziranje pobjedničkog tima, Jan Smit i dalje inzistira na svojoj nevinosti.

“Jednostavno sam se pridružio slavlju i podigao trofej. To je sve što sam napravio. Situacija je previše tužna da bih uopće komentirao”, izjavio je Smit nakon što mu je izrečena suspenzija.

Ovaj skandal je potresao temelje nizozemskog nogometa i ostavlja gorak okus nepravde među sportskom zajednicom, dok se postavlja pitanje integriteta i moralnosti u nogometnom suđenju.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!