NaslovnicaVijestiSuperliga dobila presudu protiv UEFA-e i FIFA-e

Superliga dobila presudu protiv UEFA-e i FIFA-e

Inicijator Europske Superlige – tvrtka za razvoj sporta A22 Sports Management dobila je žalbu na španjolskom sudu, koja je današnjom presudom stala u zaštitu klubova koji su formirali ovo natjecanje od kažnjavanja UEFA-e i FIFA-e.

Vijest dolazi od Bena Jacobsa, pouzdanog novinara CBS-a, koji je objavio detalje današnje presude, a kako je naveo, presuda u korist “Superlige” je donesena jer UEFA i FIFA koriste svoje “disciplinske ovlasti da stvore monopol”. nad bilo kojim neovisnim profesionalnim nogometnim natjecanjem”.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

“Tvrditi da se izvan UEFA-e i FIFA-e može formirati slobodno neovisno profesionalno nogometno natjecanje, koje bi moglo konkurirati njima i bez njihovog uplitanja, otkriva krajnju naivnost ove dvije strane, jer tuženici imaju tako jaku tržišnu moć da imaju u mogućnosti zaštititi svoj monopolski položaj, kao što su učinili i javnim izjavama koje su motivirale ovaj slučaj”, navodi se u obrazloženju i dodaje najvažnije:

“Moguće opravdanje ponašanja UEFA-e i FIFA-e, kao pokušaja zaštite europskog sportskog modela, po nama je slaba isprika.”
Superliga je izvorno zamišljena kao zatvoreno natjecanje za najbogatije europske klubove, a od klubova koji su je stvorili ostali su samo Barcelona, ​​Real Madrid i Juventus.

Podsjećamo, Real je zajedno s Juventusom bio glavni zagovornik novog kontinentalnog natjecanja – Superlige, no ta je ideja vrlo brzo izgubila mogućnost održavanja jer je UEFA prijetila rigoroznim kaznama.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!