NaslovnicaVijestiSVE DOGOVORENO: Zvijezda Manchester Uniteda pristala na transfer u velikana iz Serije...

SVE DOGOVORENO: Zvijezda Manchester Uniteda pristala na transfer u velikana iz Serije A!

Prema pisanju engleskih i talijanskih medija, napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku pristao je na platu od 175,000 funti tjedno u Interu, kojem je preostalo da dogovori visinu odštete sa ‘Crvenim vragovima’.

Inter želi Lukakua

Nerrazzure će po svemu sudeći preuzeti Antonio Conte, koji je poručio upravi kluba da mu dovedu belgijskog reprezentativca kao glavnu metu. Conte je pokušao dovesti Lukakua i 2017. godine kada je bio u Chelseaju, ali je on ipak pristao na transfer u United.

Međutim, 26-godišnjak nije u planovima novog trenera Ole Gunnara Solskjaera, koji je od dolaska na klupu daleko više prilika davao Marcusu Rashfordu, koji će najvjerovatnije biti njegov prvi izbor u vrhu napada sljedeće sezone.

Iako se pisalo kako će Lukakuova plata biti problem, Mirror izvještava kako je Inter pristao dati mu istu cifru koju zarađuje u Unitedu. Ipak, nisu spremni za njega dati 80 miliona eura koliko engleski gigant traži, već oko 60 miliona eura.

Belgijanac je na Old Trafford stigao iz Evertona za pet miliona više i 2017. godine, a nedavno je i sam priznao kako bi karijeru volio nastaviti upravo u Seriji A. U intervjuu za Sky Italiju rekao je: “Igrati u Seriji A bilo bi ostvarenje sna. Nadam se da ću zaigrati tamo prije ili kasnije, iako sam u ovom trenutku fokusiran na Manchester United.”

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!