NaslovnicaVijestiSVE ISPLANIRANO: Arsenal dovodi pet novih pojačanja, uključujući i veliku zvijezdu Premier...

SVE ISPLANIRANO: Arsenal dovodi pet novih pojačanja, uključujući i veliku zvijezdu Premier lige!

Engleski mediji su danas prenijeli vijest kako Arsenal planira prodati nekoliko zvijezda tima kako bi skupili novac za dovođenje čak pet novih pojačanja u ljetnom prelaznom roku.

Arsenal dovodi Wilfrieda Zahu

Kako navodi Goal, Mesut Ozil, Henrikh Mkhitaryan, Shkodran Mustafi, Mohamed Elneny i Carl Jenkinson su na izlaznim vratima londonskog kluba, a pored toga što će dobiti novac od njihove prodaje, znatno će osloboditi i budžet za plate.

Većina navijača kluba vjerovatno ne bi imala ništa protiv ovoga, s obzirom da niti jedan od navedenih nije ništa ponudio u protekloj sezoni, a posebno su razočarali Ozil i Mkhitaryan, od kojih se mnogo toga očekivalo.

Zatim, engleske novine Daily Mail navode kako je Unai Emery uz dogovor sa upravom odlučio kako će zvijezda Crystal Palacea i jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Premier ligi Wilfried Zaha biti meta broj jedan, a na listi želja se još nalaze i Ryan Fraser, kao i defanzivac Barcelone Samuel Umtiti.

Ukoliko dođu barem dvojica od navedenih, to će biti veliki korak naprijed za ‘Topnike’, koji nisu uspjeli obezbijediti učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone preko Premier lige, ali još uvijek za to imaju priliku ukoliko osvoje Europsku ligu.

Zaha bi u slučaju dolaska na Emirates mogao postati možda i ključni igrač Arsenala sljedeće sezone, a interes za njega već dugo vremena pokazuje Manchester United. Ipak, cifra koju Crystal Palace traži za njega nije nimalo niska, a riječ je navodno o čak 100 miliona eura.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!