NaslovnicaVijestiSVE JE GOTOVO: Gareth Bale odlazi u Kinu, zarađivat će 20 miliona...

SVE JE GOTOVO: Gareth Bale odlazi u Kinu, zarađivat će 20 miliona godišnje!

Kako izvještavaju engleski i španjolski mediji, Gareth Bale je na korak od potpisa za klub iz kineske Superlige, a riječ je o Jiangsu Suningu.

Bale odlazi u Kinu

Naime, Marca, novine vrlo bliske ‘kraljevskom’ klubu objavile su informaciju kako je Velšanin pristao na ugovor od čak 20 miliona funti godišnje na dalekom istoku, te će tako postati jedan od najplaćenijih igrača svijeta.

Bale nije igrao na prvoj pripremnoj utakmici Los Blancosa protiv Bayern Munchena prije nekoliko dana, nakon koje je njegov trener Zinedine Zidane priznao kako očekuje njegov odlazak, i to što prije. Njegov agent je nakon te izjave burno reagirao i kritizirao francuskog stručnjaka, izjavivši kako ne poštuje sve što je 30-godišnjak uradio u bijelom dresu otkako je stigao u klub 2013. godine iz Tottenham Hotspura.

Međutim, Gareth je nastupio u sljedećoj prijateljskoj utakmici protiv Arsenala, kada je u igru ušao sa klupe u drugom poluvremenu i postigao gol, a njegov tim je na kraju slavio nakon boljeg izvođenja penala.

On je navodno pristao na potpis trogodišnjeg ugovora sa Jiangusom, gdje će se pridružiti bivšim zvijezdama europskog nogometa Alexu Teixeiri, Ederu i Gabrielu Paletti. 30-godišnjak je u šest godina provedenih na Santiago Bernabeu ukupno postigao 102 gola, te osvojio 13 trofeja sa Los Blancosima, uključujući i čak četiri Lige prvaka.

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!