NaslovnicaVijestiSVE NA JEDNOM MJESTU: Svi važniji transferi posljednjeg dana zimskog prelaznog roka...

SVE NA JEDNOM MJESTU: Svi važniji transferi posljednjeg dana zimskog prelaznog roka u ligama petice!

U ponoć je i službeno završen zimski prelazni rok za većinu europskih klubova. Mnogi klubovi iz liga petice su u posljednjim trenucima kompletirali dolazak zvijezda, a jednu od najvećih je doveo Arsenal, a riječ je o Denisu Suarezu, koji je na Emirates stigao na posudbu iz Barcelone.

Transferi posljednjeg dana zimskog prelaznog roka

Međutim, pored transfera Suareza, bilo je još mnogo transfera koje ste možda propustili. Donosimo vam listu svih transfera koji su postignuti u posljednjim satima prelaznog roka, a koji su možda prošli ispod vašeg ‘radara’.

Jonny Otto
Iz: Atletico Madrid
U: Wolverhampton
Cijena: 18 miliona funti
Jonny se brzo navikao na Premier ligu i život u Engleskoj otkako je stigao u Wolvese na posudbu iz Atletico Madrida prošlog ljeta, a ‘Vukovi’ su odlučili otkupiti njegov ugovor. Zanimljivo je da on nije odigrao niti jednu utakmicu za Atletico, te da je odmah po dolasku u madridski klub otišao u Wolvese, čije je sada najskuplje pojačanje u povijesti.

Sebastian Giovinco
Iz: Toronto
U: Al-Hilal
Cijena: 2 miliona funti
Sa 73 gola i 43 asistencije u 125 odigranih utakmica, Sebastian Giovinco će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača u povijesti Toronta, te američkog MLS-a. 32-godišnjak je donio odluku kako će kraj karijere dočekati u Saudijskoj Arabiji.

Ante Palaversa
Iz: Hajduk Split
U: Manchester City
Cijena:
U ovo vrijeme, prije godinu dana Manchester City je doveo Aymerica Laportea kako bi pojačao svoje šanse u borbi za titulu. Iako ovaj put nije bilo većih pojačanja u zimskom prelaznom roku, ‘Građani’ su ipak odlučili dovesti novog igrača. Riječ je o vrlo talentiranom Anti Palaversi, 18-godišnjem veznjaku Hajduka, koji je potpisao ugovor sa Cityjem, ali je posuđen nazad u Hajduk do kraja sezone 2019/20.

Antonio Barreca
Iz: Monaco
U: Newcastle United
Cijena: Posudba (uz opciju otkupa ugovora za 9 miliona funti)
Newcastle United je bio mnogo aktivniji u zimskom prelaznom roku nego što bi mnogi očekivali. Defanzivac Antonio Barreca, koji je skupio sedam ligaških nastupa u dresu Monaca ove sezone, stigao je u klub na posudbu do sljedećeg ljeta. Ukoliko se pokaže kao dobro pojačanje, ‘svrake’ imaju mogućnost otkupa njegovog ugovora za 9 miliona eura.

Kostas Mitroglou
Iz: Marseille
U: Galatasaray
Cijena: Posudba
Grčki napadač Kostas Mitroglou, koji je u posljednjih nekoliko godina promijenio veliki broj klubova, ponovo je otišao na čak četvrtu posudbu u svojoj karijeri. Ovaj put riječ je o posudbi u redove turskog velikana Galatasaraya do kraja sezone.

Peter Crouch
Iz: Stoke City
U: Burnley
Cijena: Nepoznata
Nakon pola godine igranja u Championshipu, legendarni Peter Crouch se ponovo vratio u Premier ligu, odnosno u Burnley, gdje će igrati do kraja sezone, kada će vjerovatno okačiti kopačke o klin.

Wilfried Bony
Iz: Swansea
U: Al-Arabi
Cijena: Posudba
S obzirom da ima tek 30 godina, mnogi su očekivali kako će on briljirati u Championshipu ove sezone. Međutim, bivšem napadaču Manchester Cityja ništa nije išlo od noge u dresu Swanseaja, te je odlučio otići u Al-Arabi na posudbu do kraja sezone.

Emerson
Iz: Atletico Mineiro
U: Barcelona
Cijena: 10,5 miliona funti
Da, dobro ste pročitali, još jedno pojačanje u režiji Barcelone. Emerson igra na poziciji desnog beka, katalonski gigant je za njega platio 10,5 miliona funti, te će na Camp Nou doći u ljetnom prelaznom roku.

Shinji Kagawa
Iz: Borussia Dortmund
U: Bešiktaš
Cijena: Posudba
Japanski reprezentativac Shinji Kagawa još jednom je odlučio napustiti Borussiju Dortmund, ovaj put zbog toga što nije uopšte bio u planovima trenera Luciena Favrea, nakon što ove sezone za klub nije skupio niti jedan nastup. 29-godišnjak je otišao u Bešiktaš na posudbu do kraja sezone.

Luca Pellegrini
Iz: Roma
U: Cagliari
Cijena: Posudba
19-godišnji defanzivac Luca Pellegrini, koji se smatra jednim od najvećih talenata Rome, odlučio je napustiti talijansku prijestolnicu, te otići u redove Cagliarija na posudbu do kraja sezone.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!