NaslovnicaVijestiSve što trebate znati o utakmici Chelsea - Barcelona!

Sve što trebate znati o utakmici Chelsea – Barcelona!

Barcelona danas gostuje u Londonu kod Chelseaja, jedan od najvećih rivala Barcelone u Ligi prvaka 21. stoljeća. O kakvom rivalstvu je riječ govori Messijeva izjava u jednom intervju za New of the World kada je Lionel Messi početkom svoje seniorske karijere izjavio je: “Neki igrači ovdje mrze više Chelsea nego što mrze Real Madrid. Mislio sam da nikad neću vidjet rivalstvo poput Boce i Riversa ili Argentine i Brazila, ali ovo je poput toga…”

Ove dvije momčadi igrale su ukupno 12 međusobnih utakmica u okviru najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja, sve od početka 2000. godine, dakle relativno mlado rivalstvo. Samo dvije utakmice bile su u grupnoj fazi Lige prvaka, a šest utakmica odigrali su u osmini finala Lige prvaka. Zadnja dva susreta između ove dvije momčadi bili su u polufinalima, a oba su ostala dobro usađena u pamćenje nogometnim fanaticima.

Zadnji susret bio je u polufinalu 2012. godine kada je Drogba zabio za pobjedu od 1-0 u Londonu, a onda u Barceloni Terry dobio crveni, pa Barca zabila 2, Messi promašio penal, a onda Torres u zadnjim minutama sam na Valdesa i zabija za 2-2. Ukupni rezultat 3-2 za Chelsea, Englezi idu u finale i osvajaju svoju prvu Ligu prvaka protiv Bayerna u Munchenu.

Predzadnji susret još je poznatiji – polufinale Lige prvaka 2009. godine. Chelsea je 2008. izgubio finale Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, a samo godinu kasnije igra protiv Barcelone za novo finale Lige prvaka protiv Uniteda. Na terenu su Englezi pregazili momčad iz Katalonije, no sudac Ovrebo nije vidio što je trebao vidjeti, nekoliko penala za momčad iz Londona, a onda Iniesta u zadnjim minutama utakmice zabija, a Drago Ćosić uzbuđen viče: “Iz ničegaa, iz bunaraa, iz rudnikaa se izvadila Barcelona. Iniesta vodi Barcelonu u Rim!” Te sezone Messi i društvo porazili su Cristiana Ronalda i njegov United, a Barcelona je osvojila trostruku krunu, svoju prvu i tako ispisala povijest.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Još jedan zanimljiv podatak kaže – Chelsea je momčad protiv koje je ponajbolji nogometaš u povijesti nogometa Lionel Messi odigrao najviše minuta, a da pri tome nije postigao gol. Naime, čak 8 utakmica u Ligi prvaka igrao je Leo Messi protiv Chelseaja, ali nikada nije postigao gol. A najbolja prilika bio je penal 2012. godine kada je pogodio prečku.

Najavljivani sastavi za večeras

Antonio Conte cijelu je zimu tražio visokog napadača sa sjajnom skok igrom koji ne igra Ligu prvaka, mnogi kažu da je to nekakva njegova tajna ideja protiv Barcelone, no ne sasvim jasna. Barcelona u obrani više nema Puyola i Mascherana već Piquea i Umtitija, a na klupi Minu. Nisu to stoperi protiv kojih je lako skakati, no ostaje vidjeti. Engleski mediji pak ne najavljuju Girouda za prvi sastav već Conteov 3-5-2 sa Hazardom iza Morate, te Drinkwaterom umjesto Bakayoka, a ovako to izgleda:

Chelsea XI: Courtois – Azpilicueta, Cahill, Christensen – Moses, Alonso, Kante, Drinkwater, Fabregas – Hazard, Morata

[su_champions_league]

S druge strane, gosti iz Barcelone najavljuju sastav bez standardnog Paulinha. Brazilac je u Barcelonu došao pod velikim kritikama, no pokazao se kao sjajno pojačanje. Naime, Valverde želi što više zatvoriti Hazarda, najopasnijeg igrača Chelseaja i na taj način ugušiti njihovu udarnu iglu. Dvije su opcije kako će to uraditi: opcija A kaže Aleix Vidal i Sergi Roberto, a opcija B kaže Sergi Roberto i Andre Gomes. To su nagađanja iako mnogi vjeruju da bi na kraju Valverde na kraju ipak mogao istrčati sa Paulinhom, a na tu stranu staviti Rakitića da pomaže Vidalu ili Robertu sa Hazardom, no ovo se za sada najavljuje:

Barca XI: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba – Busquets, Iniesta, Rakitić, Gomes – Suarez, Messi

Pred nama je utakmica koju željno očekuje nogometna javnost i mnogi tvrde da u ovakvim utakmica nije bitno u kakvoj formi ulaze momčadi. Chelsea je u nešto lošijoj formi nego li Barcelona, ali ovo su utakmice za kakve nogometaši žive.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!