NaslovnicaVijestiSVE VEĆ DOGOVORENO: Real Madrid nakon Svjetskog klupskog prvenstva potvrđuje dolazak nove...

SVE VEĆ DOGOVORENO: Real Madrid nakon Svjetskog klupskog prvenstva potvrđuje dolazak nove zvijezde!

Španjolski mediji su danas objavili informaciju kako je Real Madrid navodno dogovorio dolazak mladog veznjaka River Platea Exequiela Palaciosa, koji će i službeno biti predstavljen kao novo pojačanje Los Blancosa nakon Svjetskog klupskog prvenstva krajem ovog mjeseca.

Palacios dolazi u Real Madrid

‘Kraljevski’ klub je pratio Palaciosa već neko vrijeme, te on dolazi kao dio plana predsjednika kluba Florentina Pereza, koji stvara sljedeću generaciju zvijezda na Santiago Bernabeuu. Taj plan također uključuje i potencijalni dolazak mlade zvijezde Manchester Cityja Brahima Diaza.

Ovu vijest o dolasku Palaciosa su objavile madridske novine Marca, koje tvrde kako su dva kluba već dogovorila cijenu transfera, te da još uvijek pregovaraju oko toga da li će on doći u januaru ili sljedećeg ljeta, odnosno na kraju sezone. I dok ga čelnici Real Madrida žele dovesti što je prije to moguće, u Riveru ga žele zadržati do kraja sezone.

20-godišnjak je svestrani veznjak koji može igrati i na krilnoj poziciji. Ukupno je u dresu argentinskog velikana ove sezone odigrao osam utakmica, te pritom postigao gol i podijelio dvije asistencije. On je od prve minute započeo uzvratni susret finala Libertadores kupa protiv najvećeg rivala Boce Juniors, u kojem je njegov tim na kraju slavio, a on je učestvovao u akciji kod prvog gola. Tom pobjedom, te četvrtom osvojenom titulom u najelitnijem južnoameričkom klupskom takmičenju, River je obezbijedio učešće na Svjetskom klupskom prvenstvu, gdje će igrati i Real Madrid.

Međutim, iz Boce navodno spremaju žalbu protiv ishoda te uzvratne, odgođene utakmice, koja je odigrana u Madridu nakon nasilnih sukoba između navijača. Ukoliko se ta žalba ne usvoji, River će nastupiti u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva, te bi se mogao susresti upravo sa Real Madridom u finalu, koje je na rasporedu 22. decembra.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!