NaslovnicaVijestiSvi bitniji transferi u zimskom prelaznom roku koje ste možda propustili

Svi bitniji transferi u zimskom prelaznom roku koje ste možda propustili

Iza nas je vrlo uzbudljiv prvi tjedan zimskog prelaznog roka, u kojem se dogodilo nekoliko velikih transfera, uključujući transfer Virgila van Dijka iz Southamptona u Liverpool za 75 miliona funti, te Philippea Coutinha u Barcelonu za čak 160 miliona eura.

Zimski transferi

U međuvremenu, novi/stari igrač Atletico Madrida Diego Costa je upisao prvi nastup i dobio crveni karton odmah nakon gola na novom debiju u La Ligi.

S obzirom na sva dešavanja u posljednjih nekoliko dana, postoje mnogi transferi u pet najboljih europskih liga koje ste možda propustili. Donosimo vam listu onih najvažnijih, koji su vam možda prošli ispod radara.

– Nigel de Jong
Iz: Galatasaraya
U: Mainz
Pozicija: Veznjak
Godine: 33
Cijena transfera: Besplatno

Samo dan nakon što je raskinuo ugovor sa Galatasarayom, bivši nizozemski reprezentativac je stigao u Mainz, s kojim je potpisao ugovor do kraja sezone. On ove sezone u turskom klubu nije skupio niti jedan nastup.

– Mario Gomez
Iz: Wolfsburga
U: Stuttgart
Pozicija: Napadač
Godine: 32
Cijena transfera: 3 miliona eura

Legendarni njemački napadač odlučio se na povratak u svoj bivši klub Stuttgart, gdje mu je namjera izboriti se za mjesto na spisku pozvanih igrača za Svjetsko prvenstvo ove godine, po svemu sudeći njegovo posljednje veliko takmičenje na kojem bi mogao nastupiti u dresu reprezentacije.

– Sandro Wagner
Iz: Hoffenheima
U: Bayern Munchen
Pozicija: Napadač
Godine: 30
Cijena transfera: 13 miliona eura

Iskusni 30-godišnjak je stigao u Bayern Munchen, gdje će, kako kaže njegov novi trener Jupp Heynckes, primarno biti zamjena za Roberta Lewandowskog.

– Luciano Vietto
Iz: Atletico Madrida
U: Valenciju
Pozicija: Napadač
Godine: 24
Cijena transfera: 2,5 miliona eura za posudbu do kraja sezone

Napadač Atletico Madrida se odlučio na odlazak na posudbu, nakon što je u prvom dijelu sezone odigrao samo deset utakmica u dresu ‘Jorgandžija’, te postigao jedan gol.

– Cedric Teuchert
Iz: Nurnberga
U: Schalke
Pozicija: Napadač
Godine: 20
Cijena transfera: 1 milion eura

Mladi njemački reprezentativac se smatra velikim talentom, te je u klub stigao nakon šest postignutih golova u 17 nastupa u dresu Nurnberga u drugom rangu njemačkog nogometa ove sezone.

[su_bonus]

– Ahmed Hegazi
Iz: Al Ahlyja
U: West Bromwich Albion
Pozicija: Defanzivac
Godine: 26
Cijena transfera: 5 miliona eura

Nakon što je prvi dio sezone proveo na posudbi u engleskom premierligašu, u klubu su se odlučili otkupiti njegov ugovor.

– Rafa Mir
Iz: Valencije
U: Wolverhampton
Pozicija: Napadač
Godine: 20
Cijena transfera: 2 miliona eura

Mladi Španjolac je produkt omladinske škole Valencije, a ove sezone u trećoj španjolskoj ligi postigao čak 15 golova u 19 nastupa.

– Terence Kongolo
Iz: Monaca
U: Huddersfield
Pozicija: Defanzivac
Godine: 23
Cijena transfera: posudba do kraja sezone

Kongolo je u Monaco stigao prošlog ljeta kao veliki talenat, ali je do sada u sezoni skupio tek šest nastupa u svim takmičenjima, te se odlučio na odlazak na posudbu.

– Lewis Morgan
Iz: St Mirrena
U: Celtic
Pozicija: Veznjak
Godine: 21
Cijena transfera: posudba do kraja sezone

Lewis Morgan se odmah nakon potpisa četverogodišnjeg ugovora sa škotskim prvakom vratio u svoj bivši klub St Mirren, gdje će igrati do kraja sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!