NaslovnicaVijestiSvjetsko prvenstvo 2022: FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije zbog zastave u...

Svjetsko prvenstvo 2022: FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije zbog zastave u svlačionici

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije zbog zastave koja je pronađena u svlačionici reprezentacije prije utakmice protiv Brazila.

Naime, radi se o karti Kosova koja je obojena u boje Srbije, a nogometna reprezentacija Srbije je to istaknula kako bi motivirala svoje igrače. Osim toga, ispisana je i poruka “Nema predaje”, što im je trebalo dati još veću motivaciju. No, zastava nije pomogla, a izazvala je žestoke reakcije.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Stranica “Kosovan Football” obratila se FIFA-i riječima da “Srbija doslovno poziva na genocid tijekom Svjetskog prvenstva”, nadajući se reakciji krovne kuće svjetskog nogometa.

Ministar kulture, omladine i sporta Kosova Hajrulah Čeku požalio se FIFA-i na tu zastavu i ustvrdio da je Svjetsko prvenstvo iskorišteno za promicanje “ksenofobnih, genocidnih i poruka mržnje prema Kosovu”.

FIFA je citirala dio svog disciplinskog kodeksa koji pokriva nedolično ponašanje, uključujući “uvredljive geste, znakove ili jezik” i promociju stvari koje nisu povezane sa sportom.

FIFA nije precizirala kada će izreći presudu, a Srbija će u ponedjeljak od 11 sati igrati protiv Kameruna u drugom kolu Svjetskog prvenstva.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!