NaslovnicaVijestiTadić otkrio kako je prebolio eliminaciju Ajaxa iz Lige prvaka

Tadić otkrio kako je prebolio eliminaciju Ajaxa iz Lige prvaka

Ajax je bio na pragu podviga i plasmana u finale Lige prvaka, ali su na kraju prokockali vođstvo od 2:0 protiv Tottenhama, primivši treći gol u posljednjim sekundama igre.

Tadić

Ajax je bio nadomak borbe za titulu u elitnom europskom natjecanju, ali su ih Spursi golom u dubokoj nadoknadi vremena osujetili u tome. I sve to pred prepunom Johan Cruijff arenom u Amsterdamu…

“Kad sam razočaran volim da se predam emocijama, da plačem, tad sve izađe iz vašeg tijela. Poslije Tottenhama sam došao kući, pustio tužne srpske pjesme i sjeo na kauč. Potom sam otišao u krevet i plakao cijelu noć. Mislim da samo sat vremena nisam plakao”, opisao je Tadić tešku noć u intervjuu za “Ajax life”.

Da se brzo preboli težak poraz pomogla je titula u Nizozemskoj. Ajax iza sebe ima duplu krunu poslije duže vremena i sezonu može smatrati veoma uspješnom.

“Bila je ovo fantastična sezona i kako je odmicala, bili smo sve gladniji uspjeha. Učinili smo Ligu prvaka uzbudljivijom. Zaslužili smo da igramo finale”.

Srbin od dolaska u Amsterdam igra vanserijski, zabilježio je 38 golova i 24 asistencije na 56 utakmica. Tome je doprinio i drugačiji ritam utakmica u odnosu na Englesku, gdje je Tadić nastupao za Southampton.

“U Engleskoj igrate bez prestanka, nema zimskog odmora. A meni je bila potrebna ta pauza. Dodatno sam obratio pažnju na dijetu, a dosta toga je promijenio i način igre. U Southamptonu smo se branili, to donosi velike fizičke napore, a Ajaxov način igre dao mi je dodatnu energiju”, zaključio 30-godišnji organizator igre.

U finalu Lige prvaka igraće Liverpool i Tottenham na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu, 1. juna (subota).

Pred Tadićem su sada utakmice za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za EURO 2020. protiv Ukrajine (7. juna) i Litve (10. juna).

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!