NaslovnicaVijestiTAKTIČKE ODLUKE? Otkriven pravi razlog zbog kojeg Unai Emery ne daje priliku...

TAKTIČKE ODLUKE? Otkriven pravi razlog zbog kojeg Unai Emery ne daje priliku Mesutu Ozilu!

Na pitanje novinara jučer zašto se Mesut Ozil ne nalazi na spisku od 18 igrača pozvanih za susret 22. kola Premier lige protiv West Ham Uniteda, trener Arsenala Unai Emery nije dao odgovor sličan prethodnim u slučajevima kada veznjak nije bio pozvan. Umjesto toga, španjolski stručnjak je jasno dao do znanja da 30-godišnjak nije zaslužio svoje mjesto u timu, pa čak ni na klupi, izjavivši ‘kako su pozvani igrači bolji za jučerašnju utakmicu’.

Emery razočaran zalaganjem Ozila

Sa taktičke tačke gledišta, Ozilovo nezalaganje na terenu ove sezone, odnosno neigranje obrane, znatno je utjecalo na balans u timu, te Emery po svemu sudeći nije spreman više riskirati s njim sve dok se to ne promijeni. Međutim, Ozil je postao najplaćeniji igrač kluba kada je potpisao novi ugovor prošle godine, te navijači nisu zadovoljni situacijom u kojoj se on nalazi.

Pored toga, Emirates će gotovo sigurno na kraju sezone napustiti još jedan veznjak, a riječ je o Aaronu Ramseyu, koji nije u planovima Emeryja, što je bivši trener Paris Saint-Germaina i sam to priznao. Ozil je u svom posljednjem nastupu, protiv Brightona na popularni ‘Boxing Day’, kada je rezultat glasio 1-1, iz igre izašao na poluvremenu, unatoč tome što je odigrao poprilično dobro u prvih 45 minuta. Ipak, Emery ga je navodno odlučio izvesti iz igre samo zbog toga što nije odlučio čuvati Jurgena Locadiju kod jednog kornera, kada je upravo Locadia postigao izjednačujući gol.

Uprkos tome što je očigledno teret ostalim suigračima u defanzivnom dijelu na utakmicama u kojima igra, Arsenalu bez Ozila ne ide baš najbolje. ‘Topnici’ su izgledali bezidejno jučer protiv West Hama, te su pretrpjeli poraz rezultatom 1-0. Njegova budućnost tako ostaje i dalje neizvjesna, te nam ostaje da vidimo da li će možda napustiti London već u ovom zimskom prelaznom roku.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!