NaslovnicaVijestiTENZIJE NE PRESTAJU: Iz PSG-a poručili kako će poduzeti mjere protiv Neymara,...

TENZIJE NE PRESTAJU: Iz PSG-a poručili kako će poduzeti mjere protiv Neymara, a evo i zbog čega!

Iz redova francuskog prvaka Paris Saint-Germaina danas je objavljeno izvješće u kojem je potvrđeno kako će klub poduzeti mjere protiv jedne od najvećih zvijezda Neymara, koji se nije pojavio na prvom treningu u pripremama za novu sezonu.

Neymar forsira tranfer u Barcelonu

U izvješću piše: “Ovaj ponedjeljak, 8. jula, Neymar da Silva Santos Junior dobio je poziv da se vrati u klub i nastavi sa svojim aktivnostima. Igrač se nije odazvao na poziv, nije se pojavio na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme, što klub nije odobio. PSG žali zbog ove situacije, te će poduzeti odgovarajuće mjere.”

Povodom ovoga oglasio se njegov otac, koji ga je branio, izjavivši kako su u klubu znali da će se Neymar vratiti 15. jula. U intervjuu za Fox Sports Brazil je rekao: “Svi u klubu su znali da se neće vratiti u Pariz do 15. jula.”

Brazilac se nije baš proslavio u Francuskoj. Na park prinčeva je stigao u ljeto 2017. godine za rekordnih 222 miliona eura iz Barcelone, ali od tada je imao brojne probleme sa povredama, te nije uspio osvojiti Ligu prvaka, zbog koje je i doveden.

U dvije sezone provedene u Parizu, on je na ukupno 58 nastupa uspio postići 51 gol. Pored problema sa povredama, Neymar je protekle sezone imao i probleme zbog aktivnosti van terena. Prvo je u martu kritizirao suce nakon kontroverznog ispadanja njegovog tima iz Lige prvaka, kada ih je savladao Manchester United. Zatim je u finalu kupa, nakon poraza, udario navijača na tribinama.

Pored svega navedenog, u posljednjih nekoliko mjeseci ne prestaju špekulacije o tome kako se 27-godišnjak želi vratiti na Camp Nou. Njegov bivši suigrač iz Barce Adriano u aprilu je to potvrdio. Tom prilikom je u intervjuu za Cadena SER rekao: “Pričao sam sa Neymarom prije tri tjedna, kaje se zbog odlaska iz Barcelone.”

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!