NaslovnicaVijestiThibaut Courtois nakon sinoćnje utakmice razočarao navijače ovom izjavom

Thibaut Courtois nakon sinoćnje utakmice razočarao navijače ovom izjavom

Golman Chelseaja Thibaut Courtois priznao je kako postoji neizvjesnost u vezi njegove budućnosti, izjavivši kako bi mogao potpisati novi ugovor, ali također dodavši i da bi njegov agent prihvatio poziv predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Courtois razočarao navijače

Bivši golman Atletico Madrida u posljednje vrijeme se sve češće povezuje sa povratkom u španjolsku prijestlonicu, te je navodno, uz Davida De Geu, velika želja Los Blancosa, koji će ga pokušati dovesti sljedećeg ljeta.

U intervjuu za španjolski radio El Partidazo nakon sinoćnje utakmice protiv Barcelone (1-1), 25-godišnjak je rekao kako produženje ugovora sa Chelseajem ostaje ozbiljna opcija.

“Vidjet ćemo, moram odlučiti što je najbolje za mene. Chelsea mi vjeruje od prvog dana moje karijere, a to se ne zaboravlja. Također mi je i dobro ovdje. Vidjet ćemo što će se dogoditi tokom sezone i kako će stvari ići sa Chelseajem.”

U intervjuu koji je dao prije nekoliko dana Courtois je navodno izjavio kako mu je ‘srce još uvijek u Madridu’. Povodom toga je rekao: “Taj intervjuu je pogrešno interpretiran. Imam godinu dana ugovora ovdje i jako sam sretan. Stvar je u tome da imam dvoje djece u Španjolskoj, u Madridu, i nije lako biti udaljen od njih. Međutim, sretan sam ovdje i ako sve prođe dobro mogao bih ostati još nekoliko godina.”

[su_champions_league]

Courtois je priznao kako ne očekuje poziv predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, ali i dodaje kako bi njegov agent poslušao ponude ‘kraljevskog’ kluba: “Ne vjerujem da će me Perez zvati, morao bi pozvati prvo mog agenta, koji bi poslušao ponudu. Međutim, razmišljamo o Chelseaju.”

Real Madrid je bio na korak od dovođenja golmana i zvijezde Athletic Bilbaa Kepe Arrizabalage, ali taj transfer je otkazao Zinedine Zidane, koji još uvijek vjeruje Keyloru Navasu.

Tokom trogodišnje posudbe u Atletico Madridu iz Chelseaja, od 2011. do 2014. godine, Courtois je sačuvao mrežu netaknutom u 76 od ukupno 154 utakmice. Također je osvojio Europsku ligu 2012. godine, Kup kralja 2013., te La Ligu 2014. godine. Pored svega toga, dva puta je osvajao i Trofeo Zamora nagradu za najboljeg golmana lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!