NaslovnicaVijestiThomas Tuchel: Ovo je ključ pobjede protiv Uniteda!

Thomas Tuchel: Ovo je ključ pobjede protiv Uniteda!

PSG je stekao dva gola prednosti u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Old Traffordu, a trener pariskog kluba Thomas Tuchel smatra da je ovo bio ključ pobjede protiv Uniteda.

“Vjerovali smo u sebe, stajali visoko na terenu, i pritiskali. Kad je bilo potrebno da se branimo plitko, činili smo i to dobro. Ovaj duel je dobar miks trčanja, agresije i mirnoće. Nastupili smo kao tim. Zaustavili smo Pogbu i Rashforda i to je ključ utakmice”, jasan je Tuchel.

“Ne razmišljamo kao da smo već prošli. Ako smo mi dobili ovde, može i United u Parizu. To je nogomet. Prešli smo pola puta, a niko nije pobijedio na poluvremenu. Bićemo spremni za revanš”, zaključio je Tuchel.

Parižani su slavili na Old Traffordu sa 2:0, a strelac drugog pogotka bio je mladi napadač, koji je u izostanku Edinsona Cavanija imao nešto drugačiju ulogu na terenu.

“Trener mi je rekao da ću biti manje u kontaktu sa loptom nego inače. Bilo mi je teško, zato što još učim da igram kao centralni napadač. Ipak, dobro je ispalo. Imamo dobar rezultat, ali ništa još nije završeno. Moramo da ovjerimo prolaz dalje u Parizu”, kazao je Mbappe.

Prvak Francuske je u prethodne dvije sezone Ligu prvaka završavao u osmini finala. Sad je na dobrom putu da ode korak dalje.

“Vrijeme je da prestanemo da se plašimo. Igrali smo bez Neymara i Cavanija, važnih igrača, ali ljudi moraju da vjeruju u nas. Moramo da odemo što dalje možemo u Ligi prvaka. Biće to dobro i za francuski nogomet, važno je da svi vjerujemo u njega. Navijaćemo i za Lyon protiv Barcelone”, zaključio je 20-godišnji nogometaš.

Uzvratna utakmica Paris Saint-Germain – Manchester United igra se na Parku prinčeva 6. marta u 21.00h.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!