NaslovnicaVijestiTHOMAS TUCHEL PRIZNAO: Zvijezda Paris Saint-Germaina propušta utakmicu protiv Manchester Uniteda!

THOMAS TUCHEL PRIZNAO: Zvijezda Paris Saint-Germaina propušta utakmicu protiv Manchester Uniteda!

Trener francuskog velikana Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel priznao je kako jedna od najvećih zvijezda njegovog tima Neymar najvjerovatnije neće nastupiti na gostovanju kod Manchester Uniteda sljedećeg mjeseca u osmini finala Lige prvaka.

Neymar ne igra protiv Manchester Uniteda

Brazilski reprezentativac i najskuplji igrač u povijesti nogometa obnovio je povredu desnog stopala, koju je imao i prošle sezone, na utakmici protiv Strasbourga u kupu ranije ovog tjedna, te će sa terena izbivati duže vrijeme.

Uprkos njegovom izostanku, Parižani su slavili u nedjelju protiv Rennesa visokim rezultatom 4-1, a na utakmici je briljirao Edinson Cavani, koji je postigao dva gola. Za vrijeme susreta, RMC Sport je izvijestio kako Neymar propušta gostovanje na Old Traffordu, koje je na rasporedu 12. februara.

U intervjuu nakon pobjede protiv Rennesa, to je potvrdio i Tuchel, koji je rekao: “Vrlo su male šanse da će zaigrati protiv Manchester Uniteda. Kao što sam već rekao jučer, prerano je govoriti o mogućem datumu njegovog povratka. Morat ćemo sačekati da prođe ovaj prvi tjedan, te vidjeti kako će reagovati na liječenje. Tek nakon toga možemo preciznije vidjeti kada će se vratiti, ali nije tajna da bi mogao propustiti gostovanje kod Uniteda.”

I dok Neymara u napadu mogu zamijeniti zvijezde kao što su Cavani, Angel di Maria i Kylian Mbappe, Tuchel većih problema ima kada je u pitanju vezni red njegovog tima. Izostanak Verrattija, također zbog povrede, te odsustvo Rabiota iz prvog tima zbog svađe sa čelnicima kluba su ga primorali da u veznom redu na utakmici protiv Rennesa koristi defanzivce Marquinhosa i Danija Alvesa.

Iako već nekoliko dana brojni francuski mediji izvještavaju kako je dolazak Leandra Paredesa iz Zenita trebao biti potvrđen, do transfera još uvijek nije došlo. Tuchel je o tome rekao: “Očekujem ga već nekoliko proteklih dana, ali on još nije ovdje”, te se i našalio: “Gledao sam u kupaonici, u svlačionici, u sobi za oporavke, ali nema ga nigdje.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!