NaslovnicaVijestiTIM IZ SNOVA: Ovo je najboljih 10 igrača sa kojima je Ronaldo...

TIM IZ SNOVA: Ovo je najboljih 10 igrača sa kojima je Ronaldo igrao u karijeri!

Mali broj nogometaša je imao tu privilegiju dijeliti svlačionicu sa jednim od najboljih u povijesti, Cristianom Ronaldom. Portugalac je stigao u Manchester United 2003. godine i tokom šest godina na Old Traffordu osvojio je mnoštvo trofeja, nakon čega je prešao u redove Real Madrida oborivši tako svjetski rekord kada su u pitanju cijene transfera.

Ronaldov tim iz snova

U devet godina na Santiago Bernabeu nastavio je osvajati trofeje i obarati rekorde, a svoje vrijeme provedeno u španjolskoj prijestolnici će najviše pamtiti po osvajanju čak četiri Lige prvaka.

On je prošlog ljeta započeo novi izazov, prešavši u redove talijanskog velikana Juventusa, gdje je već osvojio Superkup, te je na dobrom putu da osvoji i Scudetto, te Ligu prvaka. Pored svega toga, i sa reprezentacijom je osvojio Europsko prvenstvo 2016. godine, te ga s razlogom mnogi nazivaju najboljim svih vremena.

U karijeri je igrao sa nekim od najvećih zvijezda u nogometnoj povijesti, a predstavljamo vam najboljih deset suigrača koji su sa njim dijelili svlačionicu.

Golman – Iker Casillas (Real Madrid)
Iako je u Manchester Unitedu igrao sa Edwinom van der Sarom, to je bilo pred kraj karijere legendarnog Nizozemca. S druge strane, u Real Madridu je imao Casillasa, koji je u to vrijeme bio na vrhuncu svoje karijere.

Desni bek – Gary Neville (Manchester United)
Gary Neville je u dresu ‘Crvenih vragova’ čak osam puta osvajao Premier ligu, skupio je 85 nastupa za reprezentaciju Engleske, a ukupno je u Unitedu proveo 20 godina, te je lagan izbor za ovu poziciju.

Centralni defanzivci – Nemanja Vidić (Manchester United) i Sergio Ramos (Real Madrid)
Nemanja Vidić se smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji u povijesti Premier lige, dok se Sergio Ramos smatra jednim od najboljih defanzivaca u povijesti nogometa, te je osvojio sve što je mogao osvojiti, i na klupskom, i na reprezentativnom nivou.

Lijevi bek – Marcelo (Real Madrid)
I Marcelo i Patrice Evra su zaslužili naći se u Ronaldovih najboljih jedanaest, ali ta čast ipak pripada Brazilcu jer je tehnički dosta kvalitetniji od bivšeg francuskog reprezentativca.

Centralni veznjaci – Luka Modrić (Real Madrid), Paul Scholes (Manchester United) i Kaka (Real Madrid)
Luka Modrić je prvi igrač koji je uspio zaustaviti dominaciju upravo Ronalda, kao i Lionela Messija u osvajanju Zlatne lopte, što je samo po sebi dovoljan razlog da ga se stavi u Ronaldov tim iz snova.

Kada je u pitanju Paul Scholes, za njega su legende kao što su Zinedine Zidane, Patrick Vieira i Xavi Hernandez rekle kako je najbolji veznjak u povijesti, te je i ovaj izbor poprilično lagan. Što se tiče Ricarda Kake, on nikada nije zaigrao na istom nivou u Real Madridu na kojem je igrao u AC Milanu, ali se ipak smatrao jednim od boljih veznjaka u vrijeme dok je nastupao u dresu Los Blancosa.

Desno krilo – Ryan Giggs (Manchester United)
Ronaldo na jednoj strani i Ryan Giggs na drugoj su bila prava noćna mora za sve defanzivce u vrijeme dok su zajedno nastupali u Manchester Unitedu.

Napadač – Wayne Rooney (Manchester United)
Legendarni Rooney je bio Ronaldovih godina kada je stigao na Old Trafford 2003. godine, te su zajedno postali jedni od najboljih igrača na svojim pozicijama u povijesti nogometa.

Lijevo krilo – Cristiano Ronaldo

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!