NaslovnicaVijestiTim iz treće lige prodao 72.000 ulaznica za utakmicu bez navijača!

Tim iz treće lige prodao 72.000 ulaznica za utakmicu bez navijača!

Širom nogometne Europe utakmice se i dalje igraju bez prisustva navijača, ali uprkos tome, jedan trećeligaš uspio je prodati čak 72.000 ulaznica za utakmicu koja se igrala bez prisustva gledatelja, na stadionu kapaciteta od 32.000 mjesta!

Njemački nogometni trećeligaš Dynamo Dresden prodao je više od 72.000 ulaznica za utakmicu njemačkog Kupa (DFB Pokal) na domaćem stadionu protiv Darmstadta, iako je susret odigran bez prisustva navijača.

Navijačima i dalje nije dozvoljeno prisustvo utakmica zbog pandemije koronavirusa, ali je Dynamo Dresden odlučio da pusti u prodaju ulaznice po cijeni od pet eura uz apel navijačima da ih kupe iz solidarnosti.

Bivši prvak iz nekadašnje Istočne Njemačke iznenadio se kada je prodato 72.112 ulaznica, što je skoro tri puta više od prosječnog broja gledatelja na utakmicama ovog tima i dvostruko više od kapaciteta stadiona.

Klubovi nižeg ranga su naročito teško pogođeni time što moraju da igraju bez prisustva navijača tokom pandemije, pošto su više zavisni od prodaje ulaznica od timova iz Bundeslige.

Ipak, nije sve prošlo idealno, pošto je Dynamo izgubio utakmicu rezultatom 0:3 od drugoligaša Darmstadta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!