NaslovnicaVijestiTKO JE WAN-BISSAKA? Igrač kojeg je Manchester United platio 55 milijuna €!

TKO JE WAN-BISSAKA? Igrač kojeg je Manchester United platio 55 milijuna €!

Službeno je! Aaron Wan-Bissaka je sada novi igrač Manchester Uniteda. Engleski internacionalac do 21 godine završio je svoj transfer iz Crystal Palacea, postajući drugo pojačanje Ole Gunnar Solskjaera na ljetnom prijelaznom roku, nakon dolaska Velsovog krilnog igrača Daniela Jamesa iz Swansea Cityja ranije ovog mjeseca.

Wan-Bissaka je igrač koji igra na desnom beku, rođen je 26. studenog 1997. godine i ima točno 21 godinu u ovom trenutku. Svoju karijeru je započeo u Crystal Palaceu u mlađim kategorijama, da bi zatim 2016 dobio šansu da se dokaže.

Manchester United ga je platio 45 milijuna funti, sa dodatnih pet milijuna potencijalnih bonusa. On je porijeklom iz Konga i napravio je jedan nastup za njihovu momčad do 20 godina u 2015. godini, međutim nastavio je predstavljati zemlju svog rođenja, Englesku, na razini ispod 20 i 21 godine.

Aaron će nositi broj 29 na svom crvenom dresu – isti broj koji je nosio u svom bivšem klubu Crystal Palaceu. Ispod ćemo vam priložiti prvi intervju Wan-Bissake kojeg je obavio sa Manchester Unitedom.

Aarone, dogovor je gotov! Kakav je osjećaj potpisati za Manchester United?

– Da, uzbuđen sam što sam konačno potpisao za ovaj tim. Svako dijete želi igrati za ovakvu ekipu. Zahvalan sam i čast mi je predstavljati ovaj klub. Mislim da ću poboljšati svaki korak i naučiti različite stvari od novih suigrača. Mislim da je Manchester United veliki klub, velika obitelj, velika baza navijača i mislim da se svi drže zajedno i tako su čvrsto povezani.

Mnogi su vrlo ponosni na vaša dosadašnja postignuća u karijeri, a osobito na vašu obitelj. Koliko ste sretni što danas mogu biti dio ovoga?

– Da, stvarno sam sretan. Vidim da sam ih napravio ponosnima sa ovom odlukom i odakle sam došao, kako je putovanje počelo, a to me tjera da nastavim dalje. Držimo se zajedno i donosimo odluke o svemu. Ja osobito mislim da oni znaju što je ispravno za mene i to je odluka koju ću donijeti. To je dobar trenutak, pogotovo kada znamo odakle smo došli, znate da je moje putovanje bilo teško do sada. To je dobar osjećaj.”

Kako si prešao sa krilne na poziciju najecjenjenijeg beka u Engleskoj?

“Mislim da je tvarno počelo sa formacijom, znate sa krilima koja se vraćaju u obranu, ali morali smo igrati sa krilnim pozicijama tako da sam se na to navikao i stekao osjećaj. U tome sam uživao i tako je sve počelo.”

Kada si odrastao, kakve si stvari pokušavao razviti u svojoj igri i da li je bilo nekih igrača na koje si se ugledao? Počeo si kao krilni igrač, zar ne?

“Počeo sam kao napadač. Odrastao sam, gledao sam Thierryja Henryja i stvarno sam želio raditi stvari koje je on radio u Premier ligi. To me ohrabrilo da nastavim dalje i pokušavam učiniti da se to i dogodi.

Jedan od naših bivših igrača Wilf Zaha govorio je o tome kako je teško trenirati protiv tebe. Kako je to bilo trenirati protiv njega i jesi li nešto naučio o svojoj igri?

– Da, tada sam shvatio svoju stvarnu snagu, od igranja protiv njega. Nije bilo lako i uvijek je bio izazov, ali u isto vrijeme mi je pomogao i shvatio sam što je to igrati protiv igrača poput njega u Premier ligi.”

Tvoja obrana jedan-na-jedan je fantastična i imaš nadimak ‘Spider’. Reci nam nešto o tome..

“Spider (Pauk)” je zbog dometa i dužine mojih nogu kada pokušavam oduzeti loptu. Odatle i dolazi taj nadimak.”

Što bi rekao da su tvoji najbolji atributi kao igrača?

“Rekao bih dribling, brzina i oduzimanje lopte.”

Igrao si protiv Uniteda i kako je bilo igrati protiv Marcus Rashforda, Anthony Martiala i svih ostalih?

“Utakmica protiv Uniteda na Selhurst Parku je bila moja druga utakmica u Premier ligi i to nikada nije trebalo biti lako za mene, to sam znao. Tako sam se morao istovremeno skoncentrirati i uživati u igri protiv tih igrača. Ovo su superzvijezde. Mngoo sam naučio iz te utakmice, igrajući protiv njih, što mi je pomoglo u mom razvoju.”

Jesi li razgovarao sa Oleom i što ti je rekao o Manchester Unitedu?

– Da, razgovarao sam sa njim i on mi je rekao kako se osjeća prema meni. Ole me uvjerio u svoje planove, što će učiniti sa timom. To je nešto čega želim biti dio. Odluka da me dovede i njegov plan za obnovu i vraćanje tima tamo gdje bi trebao biti. Htio sam biti dio tog plana.

Uspio si sačuvati mrežu netaknutom prošle sezone na Old Traffordu – kako se osjećaš od tog iskustva?

– Bio sam tamo prvi put. Nisam mogao vjerovati kako stadion izgleda. Kao što sam rekao u jednom od intervjua tada, to je bila jedna od najboljih utakmica za mene, zbog veličine, stadiona, navijača i buke. Atmosfera je uvijek glasna.

Koliko se veseliš igranju tamo u crvenom dresu?

“Veselim se tome. Uzbuđen sam i ne mogu čekati da izađem na teren.”

Konačno, imaš li poruku za navijače koji su uzbuđeni što te vide u Manchester Unitedu?

– Samo želim da se zahvalim što ste me dočekali u ovom nevjerojatnom klubu, ne mogu čekati da vas vidim i počnem igrati. Misim da je čast predstavljati ovaj klub i ne mogu čekati da me navijači vide. Vidio sam kakvu podršku daju u svakoj utakmici. Ovaj klub je poznat po osvajanju trofeja i želim biti dio toga, osvojiti svoj prvi. Vidim da je baza navijača ogromna i podržavaju tim kroz trnje i maglu. Dat ću sve za klub i za fantastične navijače i jedva čekam da počnem.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!